Vips: simulaatoris olin Türgis isegi Verstappenist kiirem

Copy
Jüri Vips
Jüri Vips Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti vormelitalendi Jüri Vipsi jaoks lõppes pikk ootus superlitsentsi saamisel ning 20-aastane eestlane võib nüüd istuda F1 auto rooli. Ta osaleb sel nädalavahetusel juba Türgi GP-l, kus on kaasas Red Bulli ja AlphaTauri meeskondade varusõitjana.

Täna õhtul jagas Vips muljeid ka ETV saates «Ringvaade», kus rääkis, mida superlitsensi omamine temale nüüd tähendab. Eestlane saab osa Red Bulli meeskonna erinevatest koosviibimistest ja peab olema selgelt valmis starti minema. Esialgu peab selleks tabama praeguseid sõitjaid (Max Verstappenit, Alexander Albonit, Pierre Caslyit või Daniil Kvjati) ebaõnn, kuid praeguses olukorras, kus koroonaviirus vohab maailmas väga aktiivselt, on kõik võimalik.

«Olen praegu reservsõitja. Kui midagi juhtub praeguste sõitjatega, siis saan nende koha. Mulle on eraldi istmed ja vajalikud asjad tehtud. Kui on vaja, siis ma olen valmis, aga see on ainult sellel juhul, kui praegusel sõitjal midagi juhtub,» tunnistas Vips intervjuus. «Muidu olen lihtsalt siin ja saan vaadata, kuidas siinne elu toimib. Osalen kõikidel koosolekutel.»

Tagasi üles