Viljandi Tulevik toob enda peatreeneriks USAs, Hollandis, Norras ja Rwandas karastunud juhendaja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jaanus Reitel (vasakul) ja Sander Post.
Jaanus Reitel (vasakul) ja Sander Post. Foto: Viljandi JK Tulevik

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik uueks peatreeneriks saab Jaanus Reitel. Viimased kaks ja pool aastat seda ametit pidanud Sander Post jätkab klubis spordidirektori ametikohal ning teeb uue peatreeneriga tihedat koostööd. Reitel asub ametisse käimasoleva hooaja lõppedes.

«Kui Tulevik minuga ühendust võttis ja Sander oma plaane tutvustas, ei läinud mul kaua, et pakkumine vastu võtta,» lausus viimati Rwanda kõrgliigaklubi Heroes FC juhendanud 36-aastane Reitel klubi kodulehele. «Kui Rwandast tuli pärast pikka liigapausi teade, et hooaeg on koroonapandeemia tõttu lõpetatud ning minu klubi esiliigasse kukutatud, oli kõik selge. Mulle meeldib väga Viljandi ja see, kuidas Tulevikku on juba aastaid väga sihikindlalt arendatud. Siin valitseb asjalik ning arengule orienteeritud õhustik.»

Reitel ei teinud saladust sellest, et Sander Posti jätkamine klubis tegi otsustamise tema jaoks lihtsamaks. «Me oleme Sandriga pikalt tuttavad, tean teda kui äärmiselt keskendnud ja professionaalset spetsialisti. Ta on mulle oluline tugi, eriti eelseisvaks hooajaks meeskonna komplekteerimisel,» kõneles ta. «Usun, et meie koostöö saab olema viljakas ja ootan väga uue ettevalmistusperioodi algust.»

Tuleviku spordirektorina jätkav, esindusmeeskonna tänavu klubi iseseisva ajaloo kõrgeimale kohale tüürinud Sander Post rääkis, et tunneb Reitelit juba pikki aastaid ning seetõttu ei olnud tal treeneritööst mõneks ajaks kõrvale astumist planeerides keeruline endale järglast valida.

«Olen alates 2003. aastast tegutsenud sisuliselt hetkegi puhkamata tippjalgpallis, algul mängijana, viimased aastad treenerina,» kõneles Post. «17 aastat, see on väga pikk aeg. Tundsin, et vajan sellelt karussellilt mõneks ajaks maha astumist, et kõigepealt puhata, siis aga jalgpalli uute nurkade alt vaadata, end täiendada ja õppida. Jaanus toob klubisse värskeid vaateid ning uusi praktikaid, mis on tal tänu pikale väliskogemusele tõesti tugevad, rääkimata tema energiast. Ta on hoopis teistsugune treener kui mina ja mul on hea meel, et Jaanus nüüd meiega on. Viljandi ja Eesti jalgpall võidab sellest kindlasti.»

Tuleviku klubi presidendi Raiko Mutle sõnul on tegemist esimese sammuga klubi struktuuri tugevdamisel ja ümberkujundamisel ning see puudutab korraga nii klubi tippspordi osakonda kui noortesüsteemi.

«Teeb rõõmu, et oleme Jaanuse näol leidnud uue professionaalse peatreeneri ning põneva natuuri ja saanud lõpuks teha olulise sammu, milleks oleme klubi arendades väga kaua valmistunud,» nentis Mutle. «Sandri töö keskendub uuest hooajast klubi tervikliku sportliku struktuuri ja filosoofia arendamisele, ühtlasi teeb ta tihedat koostööd Jaanusega esindusmeeskonna komplekteerimisel 2021. aasta Premium Liiga hooajaks. Koos meie noortetöö juhi Aivar Lilleverega aga ohjab ja suunab Sander klubi järelkasvuvõistkondade arengut.»

Mutle sõnul on esindusmeeskonna komplekteerimine Reiteli ja Posti koostöös juba käimas. Samuti tehakse tema kinnitusel lähiajal klubi struktuuris veelgi olulisi muudatusi. «Oleme arengufaasis, kus konkurentsis püsimiseks, puudutagu see finantse, noortesporti või klubipüramiidi tippu, tuleb teha kaalutletud, ent jõulisi samme,» nentis Mutle.

Jaanus Reitel sai esimesed jalgpallitreeneri ristsed 2001. aastal, mil juhendas Nõo reaalgümnaasiumis õppimise kõrvalt FC Elva noorpallureid. Seejärel töötas ta pikemalt Kotkas Juunioris. Nõmme Unitedi noorte treenimise ajal juhendas Reitel ka Kristiine jalgpalliklubi amatöörmeeskonda, misjärel siirdus töötama ning õppima välismaale.

Hollandi klubis Almere City FC töötas Jaanus Reitel noormängijatega. Seal lõi ta sideme toona Go Ahead Eaglesi särgis Hollandi esiliigas pallinud Sander Postiga. Veel on Reitel töötanud ja end täiendanud Norras (FK Frøya) ja USA-s (Dutch Total Soccer). Soomes on Reitel töötanud Kauhajoen Karhu esindusmeeskonna peatreenerina ning noortetöö juhina, samuti praegu Argo Arbeiteri juhtimisel kõrgliigapiletit püüdva KTP noortetreenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles