Endine tippmängija kritiseeris karmilt Eesti koondise peatreenerit: tema otsused tekitavad väga palju küsimusi (7)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Indrek Zelinski.
Indrek Zelinski. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti jalgpallikoondis kaotas Rahvuste liiga kohtumises võõral väljakul 1:2 Põhja Makedooniale. ERRi otsestuudios veeretas endine tippründaja Indrek Zelinski süü peatreeneri Karel Voolaidi ta tema abiliste kapsaaeda.

«Väga palju küsimus tekib,» alustas Zelinski. «Just vahetuste osas. Mängu ajal omavahel arutasime, et igasuguste otsuste pärast tekib nii palju küsimusi. Mitte see, mis väljakul toimub, vaid näiteks vahetused, algkoosseis.»

Eesti mäng lagunes pärast seda, kui Rauno Sappineni teise poolaja alguse viigivärava järel toodi 55. minutil Konstantin Vassiljevi asemel platsile Erik Sorga. Veidi hiljem vahetati väljakule Henri Anier (Sappineni asemel) ja Frank Liivak (Sergei Zenjovi) asemel. 68. minutil läks Põhja-Makedoonia kohtumist 2:1 juhtima. 

Muutust ei toonud ka 79. minutil sekkunud Martin Miller ja Georgi Tunjov. Viimane pooltund oli Eesti jaoks täiesti näotu. Nõnda saadigi võõral väljakul teenitult 1:2 lüüa.

Zelinski jätkas: «Väljakule tulid kõik värsked vennad ja me ei suuda pressingut peale panna... Makedoonia sai pärast vahetusi ju selgelt initsiatiivi. Tekivad küsimused: kas need vahetused olid põhjendatud? Mida sooviti saavutada? Vaevalt, et taheti saavutada seda, et Makedoonia hakkab meid ründama.

Treeneritetiim peab ju mõtlema, mida vahetused endaga kaasa toovad. Ma ei näe seda sügavuti mõtlemist. Nii, kui Voolaid sinna etteotsa pandi, ootasin, kelle ta valib oma abitreeneriteks. Abitreener ei saa olla peatreenerile mugav. Abitreener peab olema pind tagumikus. Ja kogenud inimene, kes oskab näha väljakul asju, mida peatreener võib-olla ei näe. Siis talle öeldakse. Peab olema sisemine opositsioon. Mulle tundub kõrvaltvaatajana, et seda pole.»

Eelkõige rõhutasid Zelinski ja teine stuudiokülaline Rimo Hunt, et suurim aps oli Sappineni väljavahetamine. 

«Sappinen ja [väravavaht Karl Jakob] Hein olid täna parimad mehed väljakul. Tulen tiiruga tagasi: miks sa võtad inimese välja? Mis see põhjus on treeneril, et vahetada välja Sappinen, kes rabab seal ees nagu loom, heas mõttes,» oli Zelinski nõutu. 

Hunt lisas: «Musta tööd teeb samamoodi. Tuleb tagant appi. Ebamugav vastaste kaitsele.»

Eesti koondise abitreeneritena on ametis Mario Hansi, Aivar Anniste ja Vladimir Vassiljev. Väravavahtide treenerina töötab Mart Poom.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles