Kangur ja Sokk tegid hooaja parima partii, kuid TalTech kaotas jälle

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
TalTech ei saa kuidagi jalgu alla.
TalTech ei saa kuidagi jalgu alla. Foto: Pärnu Postimees

Eesti korvpalli kõrgliigas kindlustas teist kohta Pärnu Sadam, kes alistas kodusaalis 77:69 TalTechi. 

Võistkonnad kohtusid tänavu omavahel juba neljandat korda. Karikasarjas jäi seis 1:1, ent parem korvide vahe andis poolfinaali koha suvepealinlastele. Esimeses liigamängus pidi TalTech lõpuga Pärnu paremust tunnistama, sarnane stsenaarium rullus lahti tänagi. 

Avapoolaeg kulges võrdsete heitluses, kus kord oli mõne punktiga peal üks, siis jälle teine. Esimese 20 minuti järel juhtisid võõrustajad minimaalselt 34:33. 

Kolmanda veerandaja lõpus sai Pärnu väikese õhuvahe sisse: otsustavale vaatusele mindi 51:44 eduseisus. TalTech jõudis aga tänu maa-ala kaitsele nobedalt viigini ning külaliste mängu tekkis elu. 

51:51 seisult tegid aga koduperemehed kahe minutiga 8:0 vahespurdi ja sellest kokkuvõttes piisaski. TalTech võitles küll lõpuni, ent reaalset võiduvõimalust ei tekkinud. 

Pärnu parimana viskas Robert Valge 19 punkti ning noppis kaheksa lauapalli. Linards Jaunzems lisas 18 silma ja 13 lauda, Edon Maxhuni tõi 13 punkti. 

TalTechi on hooaja alguses seganud mitmed vigastused, kuid viimastes mängudes pole koosseisuga suuri probleeme olnud. Põhitegijatest on endiselt väljas keskmängija Rait Tammet, kelle roll poleks ilmselt siiski eriti suur.

Paranemismärke paistab, hooaja parima mängu tegid vanameistrid Kristjan Kangur ja Tanel Sokk. Neist esimene panustas 24 punkti ja kuue lauaga, teine 16 silma ja nelja resultatiivse sööduga. 

Liigatabelis asetsevad võistkonnad aga eriotstes. Kahe kaotuse kõrvale seitsmenda võidu saanud Pärnu kindlustas teist kohta, vaid kaks mängu võitnud TalTech jagab viimast ehk kuuendat-seitsmendat positsiooni.

Nädala alguses saabus teade, et koroonaviiruse tõttu Eesti ja Läti klubid põhiturniiril ei kohtu. See tähendab, et kõik Maarjamaa satsid madistavad omavahel kuus ringi. 

Tabeliseis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles