Ala vahetanud olümpiavõitjale jõudis karm reaalsus pärale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Stina Nilsson.
Stina Nilsson. Foto: Pontus Lundahl/TT/TT NEWS AGENCY

​Möödunud nädalavahetusel tegi kevadel laskesuusatamisega tegelema hakanud Stina Nilsson oma esimesed stardid. Kui esialgu tundus, et endine murdmaasuusataja ei vajagi väga palju aega kohanemiseks, siis juba teine võistlus näitas tegelikku seisu.

Laupäeval Rootsi meistrivõistluste raames peetud sprindidistantsil saavutas Nilsson kolme eksimuse juures võidutsenud Hanna Öbergile 1.48 ehk suutis püssiga väga heal tasemel suusatada. «Olen õnnelik, sest enamasti kartsin just lasketiiru. Püsti eksisin ainult ühel lasul ning suutsin õigesti ajastada päästmist,» kostis Nilsson pärast esimest võistlust.

Pühapäeval tuli tal taaskord võistlustulle astuda, kuid nüüd oli vaja neljal korral tiirus käia. 62 sportlase seas näitas ta küll lasketiirus väga kiiret tegutsemist, kuid täpsus jättis sedapuhku soovida. Murdmaasuusatamise olümpiavõitja eksis kokku pooltel laskudel ehk jättis üles 10 märki. «Mõistagi pole ma õnnelik oma esituse üle. Jäin ilmselt liiga passiivseks ja venitasin viimaste laskudega nõnda kaua, et mul ei jätkunud enam õhku,» tunnistas rootslanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles