Pühapäevaga kukkus Eesti korvpalliliidu presidendiks kandideerimise tähtaeg. Postimehe taskuhäälingus «Kehakultuur» rääkis ajakirjanikele Ville Arikesele ja Jarmo Jagomäele oma plaanidest ja ideedest ainus kandidaat Priit Sarapuu.

Uus president kuulutatakse välja 17. detsembril alaliidu üldkogul. Kuigi kandidaate oli vaid üks, tuleb enne ametlikku kinnitust läbida teatud protseduurid. Vestlusest koorus aga välja, et Sarapuu ametisse nimetamine on pigem vormistamise küsimus. 

2012. aastast alaliidu juhatusse kuuluval tippjuhil on nelja-aastaseks ametiajaks kindlad plaanid ja visioon. Kui Eesti meeste koondise tasemel võib tööd hinnata heaks, leidub jäämäe allosas mitu järelaitamist vajavat valdkonda. Näiteks valutab Sarapuu südant naiste korvpalli nurka seisu ning kohtunike vähesuse üle. Murekohti on teisigi. 

Igapäevaselt turvafirma G4S juhina töötava Sarapuu sõnutsi vajab veidi parandamist ka kaks aastat tagasi välja töötatud 2030 arengukava. Suurest eesmärgist – meeste koondis 2025. aastal EMil kaheksa parema hulgas – ta ei tagane, kuid üht-teist oleks vaja muuta ja lisada. Presidendikandidaadil on paigas kogu oma tiim. 

Muuhulgas selgub, miks toetas Sarapuu kahe käega Jukka Toijala Eestisse toomist, milline roll on ala arengus Audentesel ning milline põnev reform võiks kohalikku klubikorvpalli elavdada. Ta ei salga, et nelja-aastase ametiaja jooksul tuleks saavutada käega katsutavaid tulemusi. 

Põhjalikumalt ja pikemalt kuula juba saatest! 

Praegu töötab Eesti korvpalliliidu presidendina veel Jaak Salumets. 

Kommentaarid (2)
Copy