Simonlatser eksis suuskade valikul

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Eesti suusasprinteritest tänavu seni parimaid tulemusi näidanud Timo Simonlatser leppis Otepää MK-etapi eelsõidus 39. kohaga ja veerandfinaali ei pääsenud. Saatuslikuks sai suuskade vale valik – paljud tippmehed läbisid raja vabatehnika suuskadega, Simonlatser eelsitas aga määritud klassikasuuski.

«Eilsete testide põhjal jätsin tänaseks valikusse kolm paari klassika- ja ühe paari uisusuuski,» rääkis ta. «Tänases libisemisproovis oli üks klassikapaar kõige libedam, valisin selle. Tegelikult oli aga rada väga kerge ja kannatas terve raja paaristõugetega läbi sõita. Lasketiiru tagusel otsal, kus õiget jälge polnud, võis isegi natuke uisku lükata. Klassikasuusk tõmbas aga sellistes kohtades kinni. Uisusuusaga oleksin suutnud kühveldada küll…»

Simonlatseri hinnangul on Otepää sprindirada liiga kerge. «Vanasti oli ringil pikem ja raskem tõus, nüüd seda pole,» märkis ta. «Mullu sõitsid vaid mõned mehed vabatehnika suusaga, tänavu oli aga selliseid suusatajaid paarikümne ringis.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles