Tarvast võõrustanud tartlased said külma duši osaliseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu Ülikool sai Tarvase käest tümitada.
Tartu Ülikool sai Tarvase käest tümitada. Foto: Kristjan Teedema

Eesti-Läti korvpalliliigas jätkab oma marulist minekut Rakvere Tarvas, kes alistas täna võõral väljakul Tartu Ülikool Maks & Mooritsa 93:72. 

Tarva mehed panid ajama kohe avavilest saati, võites avaveerandi 31:22 ning juhtides poolajaks juba 62:42. Suur edu sisse tehtuna, võeti jalg gaasipedaalilt maha ning purjetati seejärel uhkelt 93:72 võidusadamasse.

Võitjate parim oli 21 punkti visanud Riley Hayes, kahekohalise punktisummani jõudsid veel Egert Haller (17), Sten Saaremäel (15), Devin Lee Harris (13) ja Renato Lindmets (12). Tartlaste parim oli William Rayman 25 punktiga, klubi värskeim täiendus Charles Barton piirdus debüütmängus 7 punktiga.

Tartu meeskonna peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul sai määravaks kehv esitus kaitses. «Saime hea õppetunni, et kui kaitses kohe alguses pingutama ei hakka, siis mängud lõppevadki nii. Kõik hakkab üks-üks kaitsest pihta. Kui keegi eksib, siis peavad teised päästma hakkama ja Tarvas kasutas selle täna hästi ära. Nad said mängida sellist mängu nagu tahtsid ja seda meil hiljem tagasi teha oli väga keeruline. Me ei ole nii head viskajad, et suudaks visata 93 punkti mängust, peame suutma ikka kaitsega mängu kontrollida,» sõnas Kandimaa. 

Teises tänases kohtumises oli BC Kalev/Cramo 81:67 üle TalTechist. Võitjate parim oli 22 punkti visanud Marcus Keene, TalTechi resultatiivseim oli Jaan Puidet 19 silmaga.

Hooaega nigelalt alustanud, ent praegu neli mängu järjest võitnud Tarvas on kerkinud liigatabeli viimaselt positsioonilt neljandaks. Liidrina jätkab Cramo, ülejäänud pealinnaklubid TalTech ja Kalev/TLÜ virelevad liigatabeli lõpus. 

Eelmise nädala alguses saabus teade, et koroonaviiruse tõttu Eesti ja Läti klubid põhiturniiril ei kohtu. See tähendab, et kõik Maarjamaa satsid madistavad omavahel kuus ringi.

Eesti klubide tabeliseis

1. Kalev/Cramo 6 võitu – 1 kaotus

2. Pärnu Sadam (7–2)

3. Rapla Avis Utilitas (5–5)

4. Rakvere Tarvas (4–4)

5. Tartu Ülikool Maks & Moorits (4–4)

6. TalTech (2–6)

7. Tallinna Kalev/TLÜ 2–7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles