Maarjamäe jalgpalliklubi eestvedaja: jalgpalliliit on kui KGB. Kas nende tee või piltlikult öeldes Siberisse

Postimees Sport
Copy
Jalgpall. Pilt on illustreeriv.
Jalgpall. Pilt on illustreeriv. Foto: Simon Cooper/PA

Maarjamäe FC igiliikuri eestvedaja Eero Kelder avaldas klubi kodulehel pöördumise, milles andis teada, et kavatseb neljandas liigas mängiva võistkonna võistlustelt maha, tuues põhjuseks Eesti Jalgpalli Liidu juhtimise.

 

«Hetkeseis Eesti jalgpallis tervikuna, see suur terviklik pilt, nii profi- kui ka amatööride tasemel, on viinud aga asja nii kaugele, et ma ei pea enam klubi eestvedajana võimalikuks toetada EJL-i tegevust nende poolt korraldatavatel võistlustel osalemisega. Igaüks, kes vähegi Eesti jalgpallieluga kursis on, teab, et Eestis ei ole jalgpall vaba. Eestis kontrollib seda ala tervikuna üks inimene – EJL-i president Aivar Pohlak,» Kirjutas Kelder.

Loomulikult rohkem profi- kui amatööride tasemel, aga siiski, ka seal, läbi väiksemate klubide, kohtunike ja Võistluste Osakonna. Kes kuhugi tippjalgpallis jõuda tahab, peab ammugi juba varakult alluma sellele teadmisele. Peab seda aktsepteerima. Peab liituma õigeaegselt õige klubiga! Jne. Hingeliselt vaba inimene aga, ei saa seda fakti aktsepteerida. Jah, ta saab vaadata sellele aastaid läbi sõrmede, saab eitada, saab valetada iseendale jne. Aga ta ei saa seda mitte iialgi aktsepteerida. Jalgpall on maailma suurim spordiala, veelgi enam – seda võib isegi vaadelda kultuurinähtusena. See ei saa Eestis ega ka kuskil mujal olla ühe inimese eraettevõtmine või hobi. See ei ole kuidagi mitte õiglane, ega isegi mitte loogiline. Ent just nii asjalood Eestis on – kes suudaks ja tahaks sellele vastu vaielda?» lisas klubi eestvedaja.

Mida üks meiesugune väikeklubike ikka teha saab? Noh, nagu öeldakse, tuleb päeva lõpuks jääda eelkõige enda vastu ausaks. Seda ikka saab ju teha!? Sellega seoses loobubki klubi MFCI edasipidi osalemast EJL-i poolt korraldatavatel võistlustel. Liiga palju ebaõiglust on aastatega ette tulnud. Näiteks aasta 2018 sügis, kui meile IV liigavõitjate mängul loobumiskaotus arvestati, kuigi me ei loobunud, vaid vastane pakkus välja vaid ühe variandi mänguajaks, mis meile ei sobinud. Tolleaegne EJL-i saamatus ja tahtmatus meile, kui avalikult EJL presidendi „vastasele“ klubile (ega neid palju ei ole olnud!), vastu tulla kumas igalt poolt läbi,» seletas Kelder.

«EJL on nagu KGB – kas nende tee või siis … piltlikult öeldes otse Siberisse. Aga nagu ikka, iga kala mädaneb alati peast,» sõnas klubi eestvedaja.

Täispikka pöördumist saab lugeda Maarjamäe igiliikuri kodulehel.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles