Mick Schumacher: pelgalt legendaarne perekonnanimi või ikkagi talendikas piloot

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mick Schumacher poseeris tänavu Alfa Romeo masinaga, kui tuleval hooajal sõidab hoopis Haasi meeskonnas.
Mick Schumacher poseeris tänavu Alfa Romeo masinaga, kui tuleval hooajal sõidab hoopis Haasi meeskonnas. Foto: Xavi Bonilla via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Alates hetkest, mil Mick Schumacher valis oma elukutseks vormelisõidu on oodatud, et noor sakslane jõuaks legendaarse isa Michaeli jälgedes kõige kõrgemale tasemele ehk kuninglikku vormelisarja F1.

Mick Schumacheri karjäär on kulgenud loogilist rada mööda. Ta on liikunud vaikselt madalamatest sarjadest üha kõrgemale ja tõusnud igas klassis tõeliste tegijate sekka. Kõike on võetud enesest mõistetavalt, kuid tegelikult on kõik tulnud raske tööga. Praegu kihutab ta teist hooaega järjest F2-s, kus tänavu ka meistritiitlile väga lähedale jõudnud. Tegelikult ongi kogu tema karjäär kulgenud sedasi, et sakslane vajab esialgu üht aastat kohanemiseks ning järgneval suudab kiiresti oma potentsiaali ellu viia. Näidetena võib tuua F4-sarja, kus teisel aastal jäi Schumacher kokkuvõttes teiseks ning F3, kus pärast debüüt aastat suutis ta triumfeerida.

«Olen väga rahul oma arenguga ja saavutanud viimatel aastatel kõik seatud eesmärgid. Seetõttu võin kindlalt väita, et olen valmis astuma otsustavat sammu vormel 1-e, mis on olnud pikalt minu suurimaks sooviks. Usun, et varasemad tulemused räägivad enda eest ja meeskonnad on märganud neid,» sõnas Mick Schumacher Saksamaa meediale antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles