Mourinho võttis magusa skalbi Guardiola vastu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tottenhami peatreener Jose Mourinho peab võidu eest tänama eelkõige avavärava autorit Hueng-Min Soni.
Tottenhami peatreener Jose Mourinho peab võidu eest tänama eelkõige avavärava autorit Hueng-Min Soni. Foto: Neil Hall/PA

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga üheksas voor viis kokku kaks suurklubi Tottenham Hotspuri ja Manchester City ning nõnda olid taas vastamisi kaks tipptreenerit Jose Mourinho ja Pep Guardiola. Koduväljakul mänginud Tottenham võttis magusa 2:0 võidu ja kerkis sellega vähemalt hetkel tabeliliidriks.

Kohtumine Londonis sai kiire avavärava, kui juba viiendal minutil kasutas Lõuna-Korea jalgpallitäht Heung-Min Son City kaitsjate ebakõla ära, viies Tottenhami 1:0 juhtima. Tegemist oli Soni üheksanda tabamusega tänavusel hooajal.

Edasi kulges mäng oodatud rada mööda. City valdas palli ja tekitas mitmeid olukordi ning Tottenham istus rahulikult kaitses. 26. minutil jõudis City ka korraks viigiväravani, kuid VAR otsustas Aymeric Laporte tabamuse kehtetuks lugeda, kuna väravale eelnenud olukorras kasutas Gabriel Jesus palli mängimiseks kätt.

Teine poolaeg algas sarnaselt lõppenuga, kui City püüdis üha rohkem viigini jõuda. Selle kasutas 65. minutil osavalt ära Giovani Lo Celso, kes kiirest vasturünnakust Tottenhami edu duubeldas. Seejuures oli argentinlane väljakul viibinud tolleks hetkeks ainult 35 sekundit.

Kuigi City valdas järgnevate minutite jooksul suurema osa palli, siis väravani külalised täna ei jõudnudki. Nõnda sai Mourinho Guardiola vastu magusa skalbi. Portugallane on seejuures pidanud hispaanlase paremust tunnistama kümnel korral. See on rohkem kui ühegi teise treeneri vastu maailmas.

Tänase võiduga tõusis Tottenham Inglismaa kõrgliiga liidriteks. Üheksa vooruga on nendel koos 20 punkti. City teenis juba hooaja teise kaotuse ja paikneb endiselt 12 punktiga 10. tabelireal.

Teised kohtumised:

Newcastle United - Londoni Chelsea 0:2

Aston Villa - Brighton 1:2

Manchester United - West Brom 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles