Clijsters võitis Austraalias lootusetuna tundunud seisust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Clijsters
Kim Clijsters Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel viis loos juba 4. ringis kokku mullused finalistid Kim Clijstersi ja Li Na. Hiinlanna oli võidust punkti kaugusel, kuid revanši võtta ei õnnestunud.

Maailma edetabeli 6. reket Li Na võitis Kim Clijstersi vastu avaseti 6:4. Teine, tasavägine sett jõudis kiiresse lõppmängu. Seal eksis Clijsters alustuseks palju ise, Na pääses 6:2 ette ja omas seega koguni nelja matšpalli. Järgmised kuus punkti võitis aga Clijsters, ühtlasi ka kiire lõppmängu ja seti. Clijstersi statistika oli seejuures setivõitja kohta üsna erakordne – 23 lihtviga ja vaid 5 äralööki.

Hiinlanna ei toibunud sellest hoobist ka otsustava seti alguseks, Clijsters murdis kahel korral Na servi ja läks ette 4:0. Seejärel ärkas taas Na ja kuigi belglanna sai veel ette ka 5:2, lubas ta hiinlannal oma servi murda ja 5:4 järele tulla.

Teist korda matšivõidu nimel servima asudes Clijsters siiski enam ei vääratanud ja pääses 6:4 setivõiduga veerandfinaali. Tiitlikaitsja vastane selgub maailma esireketi Caroline Wozniacki ja Jelena Jankovici vahelises mängus.

Samal tabelipoolel tagasid koha veerandfinaalis ka Viktoria Azarenka ja Agnieszka Radwanska. Mõlema tööpäev kujunes üpris kergeks. 3. asetusega valgevenelanna alistas tšehhitari Iveta Benesova 6:2 6:2, 8. asetusega poolatar sai vähem kui tunniga 6:1 6:1 jagu sakslannast Julia Görgesist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles