Tapa sai karikasarja veerandfinaalis esiliigatšempioni vastu neljaväravalise edu

Postimees Sport
Copy
Hetk karikavõistluste veerandfinaalist Põlva/Arcwoodi ja SK Tapa/N.R. Energy vahel, palliga kümme väravat visanud Marten Saar.
Hetk karikavõistluste veerandfinaalist Põlva/Arcwoodi ja SK Tapa/N.R. Energy vahel, palliga kümme väravat visanud Marten Saar. Foto: Helin Potter

Eesti meeste karikavõistlused käsipallis jätkusid pühapäeval Põlvas, kus kahel viimasel aastal finaalnelikusse jõudnud valitsev esiliigatšempion Põlva/Arcwood võõrustas meistriliigatiimi SK Tapa/N.R. Energy. Külalised said korduskohtumiseks neljaväravalise edu, võites 26:22 (9:5).

Põlva/Arcwood ja SK Tapa/N.R. Energy mängivad küll erinevates liigades, aga olid vastamisi ka tunamullu Eesti karikavõistluste veerandfinaalis. Toona said põlvalased kodusaalis 32:30 võidu ja alistasid vastased võõrsilgi tulemusega 29:23 ning edenesid karikasarja finaalturniirile, kus pronksmedalid võideti.

Kohtumine algas Põlvas vägagi väravatevaeselt, mõlemad meeskonnad tegutsesid kaitses hästi, lisaks hiilgas külalistel tõrjetega Mikola Naum. Seitsmendal minutil viis Ivary Volkov kiirrünnaku järel Tapa juhtima 3:0 ning põlvalaste avavärava viskas Margo Piksööt karistusviskest, kui mängitud oli üle kaheksa minuti.

Jätkuvalt jäid pingelise mängu märksõnadeks kaitsetegevus ja väravavahid, sest kolleegist võttis eeskuju teinegi ekskoondislasest puurivaht Kristjan Kukk, tehes mitu paraadtõrjet. 11. minutil vähendas sünnipäevalaps – pühapäeval 34-aastaseks saanud – Raido Peedomaa vahe minimaalseks ning hetk hiljem tõi Piksööt tabloole 4:4 viigi.

Tapalased said uuesti kahega ette 6:4, siis tegi Priit Jõks 21. minutil seisuks 6:5. Uskumatu küll, aga see jäi avapoolaja viimaseks mängust visatud väravaks! Küll aga realiseeris Tapa mängujuht Marten Saar kindlalt kolm karistusviset ning puhkepausile mindi külaliste 9:5 eduseisul.

Teine pooltund oli kui esimese vastand – hirmsa tempoga hakati skoorima. 35. minutil oli seis 14:10 ja avapoolaja saldo ehk 14 väravat saadi täis kolm minutit hiljem, mil raudse järjekindlusega kiirrünnakuid realiseerinud Rail Ageni seisuks 16:12 seadis. Peamiselt tabati kordamööda, kuniks Saar sattus pidurdamatusse viskehoogu ning Tapa pääses 20:14 ette.

Arcwood suutis kaitsemüüri jälle korda sättida ning järjest tabasid Olari Paumets, Enar Viljamaa ja Sergei Ljubtšenko. Kolmeväravaliseks kahanenud eduseisul oli tapalaste ja eriti Naumi kord oma värav peaaegu lukku keerata. Ageni, Saare ja Martin Adamsoni visete toel saadi 55. minutil kohtumise suurim eduseis – 25:18.

Põlvalased võitlesid aga lõpuni, et kordusmänguks Tapal võimalikult hea võimalus jätta. Kohtumise viimase värava viskamise au jäi sünnipäevalaps Peedomaale ning Tapa võitis avamängu 26:22. Külaliste kasuks viskas Saar kümme, Adamson kuus ja Ageni viis väravat. Kodumeeskonnal tabasid Peedomaa ja Ljubtšenko kuus ning Jõks neli korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles