Võrkpallimängud on publikule taas avatud, kuid reeglid on karmid

Postimees Sport
Copy
Pärnu VK meeskonna mängija Atvars Ozoliņš rünnakul Saaremaa vastu, tribüünil näomaskides pealtvaatajad.
Pärnu VK meeskonna mängija Atvars Ozoliņš rünnakul Saaremaa vastu, tribüünil näomaskides pealtvaatajad. Foto: volley.ee

Eesti võrkpalliliit otsustas, et alates sellest nädalast pääsevad pealtvaatajad taas saalidesse, kuid koroonaviiruse levikut ennetavad reeglid on jätkuvalt karmid.

Võrkpalliliidu juhatuse otsusega on pealtvaatajad mängudele lubatud, pidades rangelt kinni Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud reeglitest. Siseruumides lubatakse võistluspaika koos korraldajate (sh turvateenuse pakkujad), osalejate, osalejate taustajõudude ja pealtvaatajatega kuni 250 inimest, seejuures ei tohi inimeste arv ületada 50% täituvust ning tagatud peab olema inimeste hajutatus. Pealtvaatajad peavad kandma maski, tagatud peab olema desinfitseerimisvahendite olemasolu.

«Võrkpalliliidu juhatus sai täna kokku ja kuna valitsuse enda reeglid ürituste korraldamise osas on juba piisavalt karmid, siis otsustasime, et meie enam eraldi oma piiranguid ei sea,» põhjendas võrkpalliliidu peasekretär Helen Veermäe otsust Võrkpall24.ee-le. «Põhjus, miks me erinevalt teistest suurematest alaliitudest eelmistel nädalal oma võistlustele publikut ei lasknud, oli seotud meistriliigas (Tallinna Selver) ja esiliigas (LotusTimber/Neemeco) tekkinud koroona üksikjuhtumitega. Vaatasime, kas see eskaleerub edasi teistesse klubidesse või mitte. Õnneks ei eskaleerunud.»

Nädala keskses mängus kohtuvad Pärnu VK ja Bigbank Tartu

Sel nädalal peetakse võrkpalli Credit24 Meistriliigas Eestis kolm mängu, kus osalisteks Bigbank Tartu ja Pärnu Võrkpalliklubi. Kõik kohtumised on nähtavad Postimehe vahendusel, Pärnu ja Bigbanki omavaheline mõõduvõtt pühapäeval ka Kanal 12 ekraanil. 

Nädala esimeses mängus neljapäeval kell 19.00 võõrustab Bigbank lähirivaali Jekabpilsi Lušit. Laupäeval kell 17.00 kohtub Jekabpilsiga Pärnu VK ning pühapäeval kell 17.00 kohtuvad Pärnu ja Bigbank omavahel. Sel hooajal on Bigbank ja Pärnu Credit24 Meistriliigas kohtunud korra, kui septembri lõpus toimunud mängus teenis Tartu meeskond 3:2 võidu. Jekabpilsiga pole veel mänginud kumbki Eesti klubi.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg ütleb, et Jekabpilsi vastu on sellevõrra ka keerulisem valmistuda. «Nad on mänginud ainult lätlaste vastu ja Saaremaaga, seega see tabeliseis ei anna praegu ka adekvaatset pilti. Kahtlemata on Jekabpils selgi hooajal lõunanaabrite klubidest kõige tugevam. Kristaps Smitsi tulek on neid sel hooajal veel tugevamaks muutnud ja tegu on kvaliteetse meeskonnaga,» sõnab Rikberg esimese vastase kohta.

«Pärnu ja meie seis on ses osas sarnane, et enne omavahelist mängu näeme teineteist tegutsemas Jekabpilsi vastu, eks sealt näeb, milline seis hetkel on,» lisab Rikberg. Tartu meeskonnas tuleb vaikselt vigastusepausilt tagasi tempomees Alex Saaremaa. «Alex teeb pallitrenne juba kaasa, kuigi blokis veel ei osale. Võib-olla saame teda juba Pärnu vastu kasutada, aeg näitab.»

Pärnu pidas viimase mängu 1. novembril, peatreener Avo Keel sellest aga suurt numbrit ei tee. «Selle kohta on kohati hästi palju kisa olnud, kuidas keegi pole saanud treenida. Ikka tulevad ju teinekord pausid sisse, sellisel tasemel peab suutma mingit taset hoida sellest hoolimata. Mängupaus on üks ümmargune vabandus kokkumängu teemal. Sa kas oskad mängida või ei oska, oskused ära ei kao ju mõne nädalaga. Võistlusolukorras pole me küll ammu olnud, aga treenida oleme saanud korralikult,» sõnab Keel oma meeskonna seisu kohta.

Jekabpilsi kohta ütleb peatreener: «Nende rünnakusagedus on suuresti suunatud võrgu keskkohta, neil on hea esimene tempo ja Kristaps Smitsi näol on tekkinud ka tugev pipe´i ohtlikkus. Smitsi koormus on arvestatav, tsoonid 3 ja 4 on nende teema. Jekabpilsi tugevuseks pean ka seda, et põhijõud on kõik terava ja kiire mõtlemisega poisid, loevad hästi mängu ja neil ei lähe pool tundi aega mõistmaks, kuhu pall tuleb.»

Pärnu peaks nädalavahetusel saama ajateenistusest naasva põhilibero Silver Maari näol olulise täienduse. «Silver peaks tagasi tulema 27. novembril, eks ta peab võrkpallialaselt veidi kosuma, aga oluline täindus on ta ikka,» sõnab Keel, kes on pidanud Maari puudumisel palju vangerdusi otsima. «Tartu on mänginud nii ja naa, mõni kohtumine on õnnestunud päris hästi, mõni kehvemini. Eks pühapäeval selgub, mis juhtuma hakkab.»

Credit24 Meistriliiga liidrikohal on 26 punktiga Saaremaa Võrkpalliklubi, Läti klubi Jekabpilsi Luši on 16 punktiga teisel real, Bigbank Tartu 15 punktiga kolmas. Neljas on RTU/Robežsardze/Jurmala 14 punktiga, viies 12 punktiga Pärnu Võrkpalliklubi, Selver Tallinn jätkab kuuendal positsioonil 10 punktiga ja Eesti klubidest hoiab TalTech 7 punktiga seitsmendat kohta.

Credit24 Meistriliiga mängud 26.-28. novembril:

26.11 kell 19.00 (TÜ spordihall) Bigbank Tartu – SK Jēkabpils Lūši

28.11 kell 17.00 (Pärnu SH) Pärnu VK – SK Jēkabpils Lūši

29.11 kell 16.00 (Jelgava SH) VK BIOLARS/Jelgava – RTU/Robežsardze/Jurmala

29.11 kell 17.00 (Pärnu SH) Pärnu VK – Bigbank Tartu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles