Austraalia velotuuri võitis kohalik rattur

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Gerrans.
Simon Gerrans. Foto: AFP / Scanpix

Tour Down Underi üldvõit jäi Austraalia rattasõprade rõõmuks kodumaale. Võidutses aasta tagasi loodud Austraalia meeskonna GreenEDGE rattur Simon Gerrans.

Melbourne’ist pärit 31-aastane Gerrans läks viimast etappi sõitma liidrina, kuid eilse etapi võitnud hispaanlasel Alejandro Valverdel (Movistar) oli kirjas sama üldaeg ja Gerransi kergitasid kõrgemale vaid paremad kohad etappide kokkuvõttes. Seega tuli GreenEDGE’il vaid Valverdet kontrollida ja sellega saadi ka suurepäraselt hakkama.

Gerrans lõpetas viimase etapi 25. ja Valverde 27., nende vahele mahtus tiimikaaslase üldvõidu heaks terve etapi jooksul tööd rüganud Robbie McEwen.

Viimase kuuenda etapi võitis taas Andre Greipel (Lotto-Belisol), kes võidutses tänavusel velotuuril juba kolmandat korda. Talle kaotasid enam kui rattapikkusega Mark Renshaw (Rabobank) ja Alessandro Petacchi (Lampre).

Gerrans on tiimikaaslase Stuart O’Grady ja Greipeli kõrval kolmas mees, kes suutnud Tour Down Underi kaks korda võita. Mees ise tunnistas tuuri koduleheküljele, et seekordne võit on esimesest palju magusam, kuna tegu on värske meeskonnaga, mis asutati alles napilt aasta tagasi.

Üldarvestuse kolmanda koha sai liidritele kaheksa sekundiga kaotanud portugallane Tiago Machado (RadioShack-Nissan).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles