Suusakepi murdnud Kilp teenis MK-punkte, Kläbo ees noppis üllatusvõidu Valnes

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti murdmaasuusataja Marko Kilp.
Eesti murdmaasuusataja Marko Kilp. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise hooaja avaetapp sõidetakse Soomes Rukal ning esimesel võistluspäeval on kavas nii naiste kui ka meeste sprindidistantsid. Ainsa eestlasena pääses veerandfinaali Marko Kilp, kes teenis lõpuks 27. koha ja sellega neli MK-punkti. 

Finaalid:

Teises veerandfinaalis startinud Kilp näitas korralikku minekut ja sõitis stabiilselt grupipeas. Poolel distantsil tabas teda ebaõnn, sest ühel tõusul murdus tema suusakepp. Kuigi viimasel tõusul sai ta abiliselt uue, siis viimasest kohast ta enam ei pääsenud. Tema veerandfinaalist läksid edasi Joni Mäki ja Aleksander Bolšunov.

Meeste finaalis oli esindatud koguni neli norralast, kellele püüdsid vastu saada šveitslane Jovian Hediger ja Bolšunov. Norrakad suutsid oma eelise ikkagi selgelt maksma panna ja võtsid kolmikvõidu. Poodiumi kõrgeimale astmele kerkis Erik Valnes, kes edestas lõpuspurdis Johannes Hösflot Kläbot ja Emil Iverseni.

Foto: www.fis-ski.com

Naiste konkurentsis otsustati võitja Rootsi-Norra maavõistluses. Finaalis sõitis koguni neli rootslannat ja kaks norralannat. Viimasel tõusul näitasidki Rootsi koondise suusatajad naabritele suusakandasid ja noppisid kolmikvõidu. Võit Linn Svahnile, kelle järgnesid Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling.

Foto: www.fis-ski.com

Kvalifikatsioon:

Meeste konkurentsis startis Ruka sprindi eelvõistlusel 87 sportlast, nende seas ka Eesti koondise liider Marko Kilp. Esikoha aja sõitis välja mullu MK-sarja üldvõiduta jäänud Johannes Hösflot Kläbo, kelle ajaks märgiti 2.33,32. Kilp kaotas talle 8,12 sekundit, kuid näitas sellega 13. aega ehk tagas kindlalt koha 30 parema seas.

Kilp sõidab teises veerandfinaalis, kus tal tuleb koha nimel heidelda soomlase Joni Mäkiga, mulluse MK-sarja üldvõitja venelase Aleksander Bolšunoviga, rootslase Johan Häggströmiga, teise venelase Anderi Melnitšenkoga ja briti Andrew Youngiga.

18-aastane Kaspar Päärsonile täna kaotust täpelt 18 sekundit, millega paiknes 65. positsioonil, Kaarel Kasper Kõrge jäi võitjast maha 21,73 sekundiga ja sai 76. koha.

Naiste sprindis oli 76 naise konkurentsis ka kaks eestlannat. Aveli Uustalu jäi kvalifikatsiooni 58. kohale (+21,77) ja Johanna Udras 68. positsioonile (+26,94). Seejuures leiab täpselt Udrase eest mullu MK-sarjas teiseks jäänud Heidi Wengi ja tema järel Soome suusatähe Riitta-Liisa Roponeni.

Ajasõidus näitas kiireimat minekut norralanna Ane Appelkvist Stenseth. Viimasena pääses veerandfinaali suusakuninganna Therese Johaug, kelle kaotus kaasmaalannale oli lausa 11,17 sekundit.

Veerandfinaalidega alustatakse kell 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles