Tallinnas positiivse koroonaproovi andnud korvpallikoondislaste kohta saabus hea uudis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Venemaa koondise peatreener Sergei Bazarevitš.
Venemaa koondise peatreener Sergei Bazarevitš. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

Kaks korvpalli EM-valiksarja mängudeks Tallinnasse saabunud mängijat, üks Venemaa ja teine Itaalia koondislane, andsid kohapeal SARS-CoV-19 positiivse PCR-proovi. 

Järgmisel päeval oli mõlema test juba piiripealne, seisab alaliidu pressiteatest. Seejärel täiendavalt tehtud analüüsid tuvastasid mõlemal antikehade olemasolu. Terviseameti hinnangul on nad viiruse varem läbi põdenud ning pole teistele nakkusohtlikud.

«Mõlemad mängijad esitasid saabudes ka antikehade olemasolu kinnitava dokumendi, kuid positiivsete Covid-19 proovide tulemuste tõttu pidime läbi viima täiendavad antikehade analüüsid. Terviseamet kinnitas, et mõlemad on viiruse läbi põdenud ega ole enam nakkusohtlikud,» kommenteeris Eesti Korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa.

Piiripealse tulemusega Covid-19 proovi andsid ka Venemaa koondise treener ja bussijuht. Nemad on samuti viiruse läbi põdenud.

«Saame kinnitada, et Tallinna «mull» on Covid-19 viirusest puhas ja turniir saab toimuda turvaliselt,» lisas Ausmaa.

Eesti võõrustab Saku suurhallis EM-valiksarja B-alagruppi, millest võtavad lisaks Eestile osa Põhja-Makedoonia, Venemaa ja Itaalia. Mängud toimuvad 28. ja 30. novembril.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles