Pärnu naasis pikalt mängupausilt kaotusega Jekabpilsi vastu

Postimees Sport
Copy

Pärnu võrkpalliklubi lõpetas kodusaalis ligemale kuu aega kestnud mängupausi, võõrustades Credit24 meistriliigas Jekabpilsi Lušit. Kodumeeskond oli lähedal matšivõidule, kuid tunnistas ikkagi 2:3 vastaste paremust.

Kohtumine algas punkt-punktis ning selgelt oli pärnakate puhul märgata vähese mängupraktika tõttu tekkinud konarlikkust. Sellele vaatamata suudeti avageimi 25:22 tulemusega enda kasuks pöörata.

Teises geimis ärkasid ka külalised ja lisasid ühe käigu juurde. Kiiresti haarati turvaline eduseis, mida enam maha ei mängitud. 25:18 geimivõiduga viigistati mänguseis ja edasi võis oodata tulist lahingut.

Kuigi kohtumine püsiski võrdsena, siis kerge initsiatiiv oli ikkagi kodumeeskonna käes. See suudeti ka edukalt realiseerida kaheks geimivõiduks. Kui kolmandas oldi vastastest napilt 25:23 paremad, siis neljandas vaatuses oli Pärnu juba lähedal ka matšivõidule. Seda suutsid Jekabpilsi mehed siiski vältida ja viisid 25:23 geimivõiduga otsustava geimini.

Neljandas geimis eduseisus maha mänginud Pärnul oli raskusi enda käimasaamisega ka viiendas geimis. Ühtäkki leitigi end 10:12 kaotusseisust. Sealt suudeti end 13:12 juhtima võidelda, kuid viimased kolm silma kuulusid ikkagi külalistele.

Seitsmenda kohtumise pidanud Pärnu kirjutas turniiritabelisse kolmanda kaotuse nelja võidu kõrvale, millega hoitakse liigatabelis viiendat kohta. Jekabpils on üheksast lahingust väljunud seitsmel korral võitjana ja hoiab sellega kolmandat positsiooni. Liigat juhib 10st mängust üheksa võitu noppinud Saaremaa.

Enne mängu:

Pärnu pidas viimase mängu 1. novembril, peatreener Avo Keel sellest aga suurt numbrit ei tee. «Selle kohta on kohati hästi palju kisa olnud, kuidas keegi pole saanud treenida. Ikka tulevad ju teinekord pausid sisse, sellisel tasemel peab suutma mingit taset hoida sellest hoolimata. Mängupaus on üks ümmargune vabandus kokkumängu teemal. Sa kas oskad mängida või ei oska, oskused ära ei kao ju mõne nädalaga. Võistlusolukorras pole me küll ammu olnud, aga treenida oleme saanud korralikult,» sõnab Keel oma meeskonna seisu kohta.

Jekabpilsi kohta ütleb peatreener: «Nende rünnakusagedus on suuresti suunatud võrgu keskkohta, neil on hea esimene tempo ja Kristaps Smitsi näol on tekkinud ka tugev pipe´i ohtlikkus. Smitsi koormus on arvestatav, tsoonid 3 ja 4 on nende teema. Jekabpilsi tugevuseks pean ka seda, et põhijõud on kõik terava ja kiire mõtlemisega poisid, loevad hästi mängu ja neil ei lähe pool tundi aega mõistmaks, kuhu pall tuleb.»

Pärnu peaks nädalavahetusel saama ajateenistusest naasva põhilibero Silver Maari näol olulise täienduse. «Silver peaks tagasi tulema 27. novembril, eks ta peab võrkpallialaselt veidi kosuma, aga oluline täindus on ta ikka,» sõnab Keel, kes on pidanud Maari puudumisel palju vangerdusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles