Ajalooline tulemus: Eesti koondis tegi EMil vinge esituse, kuid jäi ülinapilt poodiumilt välja

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti teenis iluvõimlemise EMi rühmkava mitmevõistluses neljanda koha.
Eesti teenis iluvõimlemise EMi rühmkava mitmevõistluses neljanda koha. Foto: Eesti Võimlemisliit

Eile Kiievis lõppenud iluvõimlemise EMi rühmkava mitmevõistluses neljanda koha teeninud Eesti rahvuskoondisel jäi pronksmedalist puudu vaid napid 0,700 punkti.

Koondis koosseisus Laurabell Kabrits, Evelin Naptal, Arina Okamantšuk, Carmely Reiska ja Alina Vesselova sai kolme rõnga ja kahe kurikapaari kava eest 31,000 punkti ning pidi mitmevõistluste üldarvestuses alla vanduma Ukraina koondisele, kelle punktisumma oli kahe kava eest kokku 63,700. Euroopa meistriks krooniti Iisraeli koondis (67,575 punkti), hõbemedalile tuli Aserbaidžaan (66,300 punkti).           

«Šansid jõuda medalile olid sel korral erakordsed. Mul on äärmiselt kahju, et meie võimalus jäi realiseerimata, aga samas on neljas EMil äärmiselt väärikas. Võistlus ei ole veel aga lõppenud, homsetes (tänastes – toim) finaalides võitleme kindlalt edasi,» sõnas rühmkava koondise peatreener Natalja Bestšastnaja.

Eesti koondis jätkab võistlemist tänastes vahendifinaalides, kus tuleb uuesti sooritada katsed nii viie palli kavaga kui ka eile võisteldud kolme rõnga ja kahe kurikapaari kavaga.

Eesti juunioridest tegi eile säravaima tulemuse Anette Vaher, kelle lindikava 17,850 punktiga tagas Eestile pääsu tänasesse finaali. Kurikakava eest sai Vaher soliidse punktisumma 20,550, kuid kahjuks jättis antud tulemus kõrgetasemelises võistluses Eesti esimesena finaalist välja. Erika Dokutšajeva saavutas lindikavaga 17. koha (punktisumma 17,000) ning kurikakavaga 19. koha (punktisumma 19,950).

Eile liitus Eesiti delegatsiooniga ka Viktoria Bogdanova, keda ootab täna eest poodiumitreening ning pühapäeval mitmevõistlus.

Kiievis peetavad 36. Euroopa meistrivõistlused pidid esialgu toimuma 2020. aasta maikuus, kuid valitseva koroonapandeemia tõttu lükati need hilissügisesse. Kohale on sõitnud 23 riiki – 57 juunioriklassi võimlejat, 26 meistriklassi võimlejat ning 6 rühmkava koondist (kokku 113 võimlejat).

Eelmisel EMil, 2018. aastal, võttis võistlustest osa 40 riiki. Sportlaste sooritusi hindavad 24 kohtunikku üle Euroopa, Eestit on esindamas Natalja Bestšastnaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles