Ruka MK-etapp jätkus norralaste võidupeoga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Hösflot Kläbo
Johannes Hösflot Kläbo Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Soomes Rukal jätkus murdmaasuusatamise MK-etapp nii meeste kui ka naiste klassikasõitudega. Kui eile suutis norralaste täieliku rõõmupeo rikkuda Rootsi, siis täna said võite nautida ainult esimesed.

Esimesena läksid rajale naised ning suurfavoriidina läks mõistagi rajale eile sprindivõistluses 30. koha saanud Therese Johaug. Talle osutas kõige enam vastupanu rootslanna Frida Karlsson, kes eelmisel hooajal isegi mõnel võistlusel tugevat norralannat alistada suutis.

Johaug edestas poolel distantsil ehk viie kilomeetri vaheajapunktis rootslannat 3,8 sekundiga, kuid edasi pani ta järgmise käigu sisse, millele Karlssonil vastu polnud midagi panna. Finišiks oli vahe kärisenud 21,8 sekundile. Poodiumi madalaimale astmele tõusis Karlssoni kaasmaalanna Ebba Andersson, kes jäi võitjast maha täpselt 26 sekundiga.

Naiste 10 km klassikasõidu esikümme:

Foto: www.fis-ski.com

Eestlannadest finišeerus ainult Aveli Uustalu, kes sai 72 lõpetaja seas 67. koha. Kaotust Johaugile kogunes lõpuks 3.51,7. Johanna Udras otsustas täna startimata jätta.

Kohe peale naisi pidasid oma võistluse mehed, kus 15 km klassikasõidus triumfeeris eile napilt võiduta jäänud Johannes Hösflot Kläbo. Norralane näitas vägevat minekut ja edestas finišis lähimat konkurenti enam kui 15 sekundiga. Kläbo kõrval kerkisid poodiumile venelased Aleksei Tšervotkin ja Aleksander Bolšunov.

Eesti koondisest startis täna ainult Kaarel Kasper Kõrge, kes sai 84 lõpetaja seas 73. koha. Kaotust Kälbole kogunes lõpuks 4.15,4. Marko Kilp ja Kaspar Päärson otsustasid mitte startida.

Foto: www.fis-ski.com

Homme on Ruka MK-etapil kavas nii meeste kui ka naiste jälitussõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles