Tomingas ja Talihärm noppisid korralikke MK-punkte, dramaatilise võidu noppis Wierer

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Kontiolahtis alanud laskesuusatamise MK-sari jätkus naiste individuaaldistantsiga. Tulises heitluses noppis karjääri 12. võidu itaallanna Dorothea Wierer.

Möödunud hooaja üldvõitjana kollases liidrisärgi võistelnud Wierer tegutses lasketiirudes eeskujulikult. Itaallanna näitas täna kiiruselt paremuselt kolmandat laskmist ning suutis selliselt veel ka kõik märgid tabada.

Sellest hoolimata läks Wiereril suusarajal raskeks. Ta läks viimasest tiirust minema hoides enda suurima ohustaja Denise Herrmanni vastu 35,1 sekundilist edumaad, kuid sakslanna oli lasketiirudes ühe eksimuse sisse lasknud. Viimasel suusaringil pani Herrmann sisse viimase käigu, millele Wiereril vastust polnud ning itaallanna edu hakkas hakkas sama kiiresti sulama nagu kevadine lumi. Finišijoonel oli Wierer ainult 0,8 sekundit kiirem kui Herrmann, kuid sellest piisas, et täna võidutseda.

Poodiumile astus veel ka rootslanna Johanna Skottheim, kellele oli see täna karjääri esimeseks esikolmiku kohaks. Skottheim kaotas finišis Wiererile 24,1 sekundit.

Tänane esikümme:

Foto: IBU datacenter

Tubli sõidu tegid eestlannadest ka Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm, kes teenisid korralikke MK-punkte (Tomingas 15 punkti ja Talihärm 10 silma). Kahes tiirus korra eksinud Tomingas sai 26. koha, kaotust Wiererile kogunes 3.09,7. Talihärm lubas endale nelja tiiru peale ühe eksimuse ning teenis sellega 31. koha, Wiererile kaotust 3.34,2.

Kadri Lehtla tegi täna tiirudes neli möödalasku ja sai 102 naise konkurentsis 83. koha ning võistlus ebaõnnestus täielikult Regina Oja, kes kohe avatiirus neli eksimust tegi ja 96. kohaga leppima pidi.

Homme ootab sportlasi 7,5 km sprindidistants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles