Viimasel minutil penaltist punkte kaotanud Liverpool tõusis ikkagi Premier League'i liidriks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pascal Gross penaltit realiseerimas.
Pascal Gross penaltit realiseerimas. Foto: Neil Hall/AP

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas sõitis valitsev meister Liverpool külla Brightonile. Vaatamata punktide loovutamisele tõusid külalised ikkagi liiga liidriteks.

Liverpool pidi tänasele kohtumisele minema taaskord vastu viie põhimängijata, kuid esialgu sellest väga puudust ei tuntud. Kohtumise alguses suudeti väga palju olukordi tekitada, kuid esimene ohtlik moment oli ikkagi Brightonil. 20. minutil oli Neal Maupayl kasutada penalt, mille prantslane koguni väravast mööda lõi.

Avapoolajal sahistas Brightoni väravavõrku Mohamed Salah, kui Egiptuse koondislane oli napilt suluseisus. Kuigi äärekohtunik seda esialgu ei näinud, siis VAR võttis värava Liverpoolilt ikkagi ära.

Liverpool sai ikkagi 60. minutil lõpuks oma tahtmise, kui suurepärases hoos Diego Jota suutis kauglöögist külalised juhtima viia. Paarkümmend minutit hiljem õnnestus Sadio Manel eduseisu duubeldada, kuid siia astus taaskord mängu VAR, kes Senegali koondislase värava tühistas.

Kohtumise lõpp muutus Liverpoolile eriti valusaks, sest kolmandal üleminutil teenis Brighton järjekordse penalti. Sedapuhku läks seda sooritama sakslane Pascal Gross, kes mänguvahendi keskele lõi, kuid väravasuul seisnud Alisson Becker hüppas varakult minema. See jäi ka viimaseks momendiks tänases mängus ja tabloole jäid 1:1 viiginumbrid.

Vaatamata sellele, et Liverpool loovutas täna kaks punkti, siis tõusti ikkagi tabeliliidriteks. 10 vooruga on tabelis koos 21 silma. Homme on Tottenhamil siiski võimalus Liverpoolilt liidrikoht tagasi võtta, kui võõrsil võetakse mõõtu Chelseaga. Brightonile oli see hädavajalik punkt, sest 10 punkti annab neile 16. koha. Väljalangemistsoon on nüüd nendest kuue silma kaugusel.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tänased teised tulemused:

Manchester City - Burnley 5:0

Everton - Leeds 0:1

West Brom - Sheffield United 1:0* (kohtumine käib)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles