Flora tampis hõbedat jahtiva Paide sügavale mutta, Kalju jääb tänavu medalist ilma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Flora mehed tegid Paide vastu, mis hing ihkas.
Flora mehed tegid Paide vastu, mis hing ihkas. Foto: Tairo Lutter

Tänane Tallinna Flora ja Paide Linnameeskonna kohtumine pidi olema vutifännile tõeline maiuspala. Mõnes mõttes ta seda ka oli, kuna nähti kaheksat väravat, kuid tasavägisest duellist oli asi ikkagi kaugel. 

Päev algas Paide jaoks näiliselt hea uudisega, sest Flora tuli kohtumisele oma tavapäraste paremkaitsjate Michael Lilanderi ja Kristo Hussarita. Nimelt on mõlemad mehed Soccernet.ee teatel potentsiaalsed koroonaviiruse lähikontaktsed, mistõttu viibivad eneseisolatsioonis. Seega alustas sel positsioonil hoopis tavapäraselt keskväljal tegutsev Markus Soomets. 

Kui Paide 13. minutil veel ka Deabeas Nii Klu Owusu Sekyere tabamusest juhtohjad haaras, näis tõesti, et matšist kujuneb põnevuslahing. Ent...

Flora seadis 33. minutil Rauno Sappineni abile jalule viigi ning vahetult enne poolajavilet realiseeris sama mees ka penalti, viies rohevalged 2:1 ette. 

Hullem ootas teisel poolajal veel ees. Esmalt virutas Frank Liivak kolmanda ning seejärel teenisid florakad lühikese vahega kaks penaltit, mille realiseerisid vastavalt kübaratriki vormistanud Sappinen ja Liivak. Mängu 67. minutil oli täpne Konstantin Vassiljev ning kohtumise lõppskoori 7:1 vormistas 86. minutil Martin Miller.

Nõmme Kalju pidi koduväljakul tunnistama Tallinna Levadia 0:2 paremust. Mäng kulges pikalt väravateta ja skoori avas Levadia mängumees Gando alles 81. minutil. Neljandal üleminutil vormistas lõppseisu Karl Rudolf Õigus.

Kaotusest hoolimata on Paide kõige suurem favoriid hõbemedalile. Neil on 29 mänguga hetkel koos 61 punkti ning mängu vähem pidanud Levadia jääb neist maha nelja silmaga. 29 mängu pidanud Kalju on 49 silmaga neljas. Premium liiga ülemine nelik peab tänavu 30 kohtumist. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles