Eesti käsipallikoondislase Karl Roosna jaoks tuli koroonapaus valel ajal

Postimees Sport
Copy
Karl Roosna.
Karl Roosna. Foto: Margus Ansu

Eelmine nädal tõi välismaal mängivatele Eesti käsipalluritele rohkem võite kui kaotusi, ehkki endiselt pole viis meie mängijat koroonakriisi tõttu platsile naasnud. Pausil on Luksemburgi ja Hollandi kõrg- ning Rootsi esiliiga, aga ka Saksamaa madalamad sarjad. Kaht võitu tähistasid eelmisel nädalal Mait Patrail ja Dener Jaanimaa.

Rhein-Neckar Löwen sai teise võidu EHF Euroopa liigas, alistades kodus Põhja-Makedoonia klubi Bitola HC Eurofarm Pelisteri 28:20 (14:11). Patrail sekkus teisel poolajal ning tabas korra, ent vaid kaks päeva hiljem viskas kaks väravat ja andis ühe resultatiivse söödu, kui "lõvid" olid Bundesligas 37:24 (18:11) üle HSG Wetzlarist.

Roosna: teadmatus on muserdav, aga peab hakkama saama

Tänavu mängib Saksamaal kaks eestlast, suvel klubi vahetanud Karl Roosna esindab tugevuselt kolmandas sarjas mängivat 1. VfL Potsdami. Hooaega alustati nelja järjestikuse võiduga, aga siis jäädi napilt alla põhja-ida tsooni suursoosikule Rostocki HC Emporile ning rohkem polegi platsile saadud.

«Vähemalt jaanuari alguseni on mängud peatatud, aga täpselt millal ja kuidas hooaeg jätkub, on hetkel lahtine. Alustasime tõesti hästi ja nö väikese finaali Rostocki vastu kaotasime oma rumalusest. Uute mängijate sulandumine läks meil küll valutult, aga hetkel pole veel liidreid välja kujunenud,» selgitas viiendat hooaega Saksamaal alustanud Roosna.

«Minu jaoks tuli paus väga valel ajal, sest olin just enesekindlust leidmas ja viimased mängud enne liiga peatamist tulid hästi välja,» kurvastas Viljandi HC kasvandik. Roosna sai kolme esimese vooruga kirja vaid ühe tabamuse, ent kõmmutas siis Schwerini võrku neli ja Rostocki vastu kuus väravat.

«Treenida õnneks saame, sest meie käsutuses on Brandenburgi olümpiakeskus. Paljud klubid ei saa seda endale lubada, liidumaade reeglid on erinevad. Sama baasi kasutavad ka Bundesliga naisjalgpallurid, võrkpallurid, bobisõitjad ja võimlejad. Eks teadmatus ole natuke muserdav, aga olukord on kõigi jaoks keeruline ja peab hakkama saama,» sõnas Roosna.

«Hetkel oleme neli nädalat ainult treeninud ja täisprofina on vaba aega tavalisest rohkem. Saab ohtralt käsipalli vaadata, nädalavahetusel jälgisin ka Viljandi esinemist Balti liigas. Tapa vastu keeras Rasmus Ots värava lukku ja võttis vastaselt tuju, aga Serviti on hetkel teisest klassist,» hindas Roosna kasvatajaklubi nädalavahetuse esitusi.

Jaanimaa, Varik ja Grištšuk võidukad ning resultatiivsed

Kolm väravat visanud Dener Jaanimaa aitas Moskva CSKA esimese eurovõiduni, kui kodus alistati EHF Euroopa liigas horvaatide Našice RK Nexe 29:18 (15:8). Reedel tabas Jaanimaa kuus korda, andis ühe resultatiivse söödu ja teenis kaks karistusviset, kui CSKA oli Venemaa kõrgliigas 33:29 (17:16) parem Astrahani Dinamost.

Rumeenia meistriliigas viskas Martin Johannson ühe värava, aga Bukaresti Steaua pidi kodusaalis leppima 25:25 (10:14) viigiga Baia Mare CS Minauri vastu. Rootsi kõrgeimas sarjas jäi HK Varberg võõrsil 22:30 (13:16) alla IFK Skövdele, Karl Toom viskas viis väravat ja andis kaks resultatiivset söötu ning Armi Pärt tabas korra.

Soome meistrisarjas sai tähtsa võidu Siuntio IF, alistades võõrsil Åbo IFK 31:29 (18:16) ning tõusis liigatabelis neljandaks. Ott Varikul oli võidumängus tähtis roll, sest seisul 25:25 viskas Eesti koondise paremäär SIF-i viimasest kuuest väravast kolm.

Teine rahvusmeeskonna paremäär ehk Jürgen Rooba jäi väravata ning Nice'i Cavigal Handball pidi Prantsusmaa esiliigas vastu võtma 23:29 (10:13) kaotuse Saran Loiret Handballilt. Nizzalased on viie punktiga hetkel kaheksandal kohal.

Tšehhimaa meistriliigas sai hooaja teise võidu Praha HC Dukla, olles kindlalt 39:25 (18:9) võõrsil üle seni punktita tabeli viimasest Brno SHC Malomericest. Martin Grištšuk viskas Põlva Serviti eurovastase kasuks kaks väravat ja Dukla on hetkel üheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles