Ajaloo ühe häbistavama kaotuse saanud Leedu korvpallikoondis valas krahhile ise vundamendi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Taani korvpallurid tähistamas võitu Leedu üle. Suurepärase mängu tegid kaks debütanti: Mathias Bak Christensen (keskel) ja Sylvester Berg (vasakul).
Taani korvpallurid tähistamas võitu Leedu üle. Suurepärase mängu tegid kaks debütanti: Mathias Bak Christensen (keskel) ja Sylvester Berg (vasakul). Foto: FIBA.com

Klišeed: pall on ümmargune, kõik on lihast ja luust inimesed, spordis võib kõike juhtuda ja muud säärased väljendid tekitavad reeglina ebameeldivuse judinaid. Mõnikord peavad need aga osaliselt paika, nagu tõestas Taani korvpallikoondis Leedu vastu.

«Meie hingestatus ja usk mängisid väga suurt rolli. Võib-olla olime piisavalt naiivsed ega saa siiani aru, kelle vastu tegelikult mängisime ja millega hakkama saime. Olime õnnelikud ainuüksi selle üle, et saime siia tulla ja Vilniuses Rytase kodusaalis suure Leedu vastu mängida. Meil puudus igasugune surve,» rõõmustas Taani koondise iisraellasest peatreener Erez Bittman pärast 80:76 võitu.

«Minu arvates oli see suure kaarega Taani korvpalliajaloo kaalukaim võit,» lisas üleplatsimehena 28 punkti visanud Gabriel Lundberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles