Täielik hävitustöö: Kalev/Cramo alistas Tartu Ülikooli 64 punktiga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalev/Cramo meeskond.
Kalev/Cramo meeskond. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas võtsid Kalevi spordihallis mõõtu Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli. Külaliste jaoks oli tegemist täieliku õuduste õhtuga, kuna vastu tuli võtta 46:110 kaotus.

Kodumeeskond tegi hea stardi, kui kahe ja poole minutiga juhiti 7:0. Sellest väiksest mõõnast suutis Tartu kahe kaugviske toel toibuda, kuid edasine oli täielik kodumeeskonna võidukäik. Avaveerand võideti numbritega 23:12, kuid poolajaks suudeti eduseis kasvatada juba 53:22 peale.

Kalev ei võtnud jalga gaasipedaalilt ka pärast riietusruumist naasmist ning vahe tartlastega kasvas üha suuremaks. Lõpusireeni kõlades särasid tablool kodumeeskonna 110:46 võidunumbrid. Seejuures oli kalevlastele see juba teiseks ülisuureks võiduks järjest, kuna novembri lõpus alistati TalTech 54 punktiga.

Tänasele kohtumisele ainult kaheksa mängijat registreerinud Kalev/Cramo edukaimana viskas Rauno Nurger 32 punkti. Seejuures tegutses Eesti koondislane täna eksimatult, sest ta realiseeris nii kõik 13 teele saadetud lähiviset kui ka sopsas veatult kuus vabaviset. Efektiivsus näitaja oli Nurgeril lausa 49. Teda toetasid Janis Kaufmanis 20 ja Martin Dorbek ning Gabriel Bealer võrdselt 17 silmaga. Dorbek flirtis seejuures kolmikduubliga, kuna tema kontosse jäi veel üheksa korvisöötu ja kaheksa lauapalli.

Tartu edukaimana tõi Hendrik Eelmäe 15 silma.

Ühisliiga tabelis hoiab Kalev/Cramo endiselt teist kohta, olles üheksast mängust võitnud kaheksa. Tartu püsib kaheksandal kohal nelja võidu ja viie kaotusega.

Tänased teised kohtumised:

TalTech - Rakvere Tarvas 73:71

Tallinna Kalev/TLÜ - Pärnu Sadam 71:74

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles