Foto Spordimehelik käitumine: katkestanud Evans hoiatas Ogier'd

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans hoiatamas Sebastien Ogier'd ohtliku kurvi eest.
Elfyn Evans hoiatamas Sebastien Ogier'd ohtliku kurvi eest. Foto: Kuvatõmmis

Monza MM-ralli kõige dramaatilisem sündmus toimus 11. katsel, kui tiitlisoosik Elfyn Evans kaotas masina üle kontrolli ning libises teelt välja. Ta tuli koos kaardilugeja Scott Martiniga autost välja ning näitas ohtlikus kurvis tema järel startinud Sebastien Ogier'le, et prantslane võtaks kurvis hoogu maha. WRC otseülekande teatel oli paberil kirjas slow down (eesti keeles võta hoog maha).

Evans libises rajalt välja samas kurvis, kus oli masina teel hoidmisega palju tegemist ka Sebastien Ogier'l. Kuuekordne maailmameister sõnas katse lõpus: «Mul on Elfynist väga kahju.

Kui ausalt öelda, siis vaadates, mis mind veel ees ootab, pole tiitlivõitlus läbi. Pean võistluse lõpetama ja see on väga suur väljakutse. Oleme Elfyniga head sõbrad, kes pidasid suurepärast võitlust, aga selle katse viimastel kilomeetritel tuli lihtsalt ellu jääda. Võistlust enam polnud, tuli lihtsalt finišisse jõuda.»

Evansi väljasõit:

Video Ogier'd hoiatavas Evansist:

Ogier'd ja Evansit lahutab MM-sarja üldarvestuses 14 punkti ehk praeguse seisuga tuleks maailmameistriks prantslane. Tõsi, Monza rallil on veel mitu katset sõitmata, seega võib juhtuda veel kõike!

Tiitlivõimalusi evib jätkuvalt ka Ott Tänak, kuid tema vajab teise järjestikuse tiitli võitmiseks, et ka Ogier'l tekiks suuri probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles