Ametlik: Janari Jõesaar taasliitub Kalev/Cramoga

Postimees Sport
Copy
Janari Jõesaar.
Janari Jõesaar. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas, et sõlmis lepingu 26-aastase, 198 cm pikkuse Janari Jõesaarega.

Kalev/Cramo jaoks on Jõesaar juba tuttav, ta mängis klubis ka aastatel 2017-19 ja 2019-20. Tänavust hooaega Hispaania meistriliigas alustanud ääremängija sai Manresa eest väljakule vaid neljas mängus, keskmiselt 14,3 minutiks, kogudes 3,5 punkti ja 2,3 lauapalli.

Jõesaar alustas korvpalliga kodulinnas KK Taba 89, Tartu Salva ja TÜ/Rocki noortevõistkondades. Seejärel siirdus ta 2011. aastal esmalt Hispaaniasse Zaragoza juurde ning sealt edasi USAsse Sunrise Christian Academysse.

Ülikoolikorvpalli mängis Jõesaar Ole Missi ja Texas-Pan Americani ridades. 2015. aastal Eestisse naasnud pallur alustas 2015/16 hooaega Rapla meeskonna juures, kuid liitus seejärel Rakvere Tarvaga.

2016/17 mängis Jõesaar Tartu Ülikooli, misjärel liitus ta Kalev/Cramoga, kellega tuli kevadel ka Eesti meistriks. Järgmist hooaega alustas hea lauavõitleja samas tiimis, kuid liikus hooaja teisel poolel Hispaania meistriliiga klubisse Tenerife. 

Jõesaar sai kuues mängus keskmiselt väljakule 11,7 minutiks, kogudes 3 punkti ja 2,3 lauapalli. Peale ebaõnnestunud hooaja teist poolt taasliitus ta Kalev/Cramoga.

Kuni koroonaviirusest tingitud pausini tegutses Jõesaar säravalt nii Eesti-Läti kui ka VTB Ühisliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles