MK-sarja mullist koju saadetud Venemaa suusatäht tunnistas koroonaviirusesse nakatumist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sergei Ustjugov oli üks sportlastest, kes harjutas Markus Krameri grupis.
Sergei Ustjugov oli üks sportlastest, kes harjutas Markus Krameri grupis. Foto: Rolf Simeon via www.imago-images.de/imago images/Rolf Simeon

Novembris Rukal hooaja avastarti teha püüdnud Sergei Ustjugov saadeti Venemaa koondisest tagasi kodumaale. Kehvas vormis kahekordne maailmameister tunnistas, et tema ettevalmistust segas koroonaviirusega nakatumine.

28-aastane Ustjugov tuli küll hooaja avaetapilt Rukale, kuid ta ei teinud seal ühtegi starti. Kõik oli väga ebaloogiline, kuid nüüd saabus sellele põhjus.

Venemaa koondis oli oktoobri keskpaigas Itaalias Val Senaleses treeninglaagris, kui ühtäkki Ustjugov end kehvasti tundis. Pärast koroonaproovi andmist selguski tõsiasi, et kahekordne maailmameister on nakatunud koroonaviirusega. «Kahjuks on pean tõdema, et see viirus on minu organismi väga kõvasti mõjutanud. Ma ei ole sellest endiselt täielikult taastunud ja pole seetõttu võimeline kõrgel tasemel võistlema,» tunnistas venelane, kes püüdis novembri alguses tõsiste treeningutega jätkata. «Kõik need katsed olid asjatud. Mu keha polnud valmis säärasteks koormusteks ja langesin üha suuremasse auku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles