Saaremaa euroteekond sai dramaatilise lõpu

Postimees Sport
Copy
Saaremaa VK piirdus eurosarjas tänavu vaid ühe mänguga.
Saaremaa VK piirdus eurosarjas tänavu vaid ühe mänguga. Foto: Joosep Martinson/volley.ee

Saaremaa võrkpalliklubi euroteekond piirdus tänavu vaid ühe mänguga, kui nad kaotasid võõral väljakul Ukraina klubile Horodoki Epicentr-Podolyanyle 2:3 (20:25, 25:20, 22:25, 25:23, 13:15).

Esimene geim:

Saarlased alustasid kohtumist ilusti, minnes kärmelt 6:2 juhtima, kuid seejärel haarasid ukrainlased initsiatiivi ning läksid ise viie punktiga ette (17:12). Sellest kaotusseisust Saaremaa enam välja ei tulnudki ning avageim kuulus Horodokile 25:20.

Teine geim:

Seisuni 16:16 kulges tasavägine punkt-punkti heitlus, kuid seejärel pääsesid saarlased esmakordselt kahe silmaga ette. Väikesest puhvrist piisaski ning Saaremaa võitis geimi 25:20.

Kolmas geim:

Horodoki alustas geimi kärme 6:2 spurdiga, pärast mida võtsid saarlased mõtlemisaja. Väikest tulu see tõi, kuid servivigade tõttu nad lähemale kui kaks punkti siiski kodumeeskonnale ei jõudnud. 

Kaotusseisus 15:20 üritas peatreener Kalmazidis veel vahetustega geimi pööret tuua, kuid kolmas geim kuulus ikkagi ukrainlastele 25:22. 

Neljas geim:

Saarlased alustasid geimi hästi, minnes 4:1 juhtima, kuid ukrainlased ei jätnud jonni ning püsisid kannul. Seisult 11:10 tegi Saaremaa 5:0 spurdi ning geimivõit näis kindel, kuid mehed otsustasid ise asjad vähe huvitavaks teha. 

Nõnda sulas 19:14 edu kui kevadine lumi ja peagi oli tablool 22:22 viigiseis. Seisult 23:23 läks aga servima Markus Uuskari, kes lajatas ässa ning geimi lõpetas Hindrek Pulga võimas ründelöök. Geim Saaremaale 25:23. 

Viies geim:

Otsustav geim algas saarlaste jaoks kohutavalt, kuna nad jäid kärmelt 0:3 taha. Ennast suudeti siiski koguda ning peagi oli tablool 4:4 viigiseis. Nõnda kulgetiti paarisrakendini seisuni 12:12, kuid siis sai Horodoki edu sisse.

Seisul 13:14 suutsid saarlased küll vastastele bloki ette ehitada: pall põrkaski sealt põrandale ning kuigi Saaremaa mängijad väitsid, et mänguvahend puutus veel vastase jalga, siis kohtunikud nii ei arvanud ning kuulutasid Horodoki 15:13 geimi- ja 3:2 mänguvõitjaks.   

Saarlaste resultatiivseim oli täna Hindrek Pulk 23 punktiga (efektiivsus +21, rünnak 56%), Evandro lisas omalt poolt 17 (+8, 42%), Wennder 13 (+9, 67%) ja Keith Pupart 12 silma (+7, 50%). Võitjate poolel tõid Juriy Tomyn ja Volodymyr Sydorenko mõlemad 18 punkti. STATISTIKA

Keith Puparti mängujärgsed mõtted: «Alustasime hästi ja väga teravalt. Esimene geim oli hea võrkpall, aga kokkuvõttes oli tõusude-mõõnadega mäng. Korra nagu tuli ja siis ei tulnud. Ja viienda geimi lõpp... see oli natukene loterii juba. Paar õnnestumist meile, võinuks meile ära tulla.»

Millega vastased saarlastest üle olid? «Ma ei ütle, et nad meist millegipoolest üle olid. Numbreid nägemata, äkki nad olid servil teravamad? (Saaremaa lõi 4 ässa ja tegi 17 viga, ukrainlased 5 ässa ja 14 viga - toim) Jäime enda servil veidi pehmemaks: need, kes meil muidu hüppelt löövad, läksid planeerivale üle ehk meil oli platsil äkki viis planeerivat. Nii on nagu on...»

Küll kinnitas Pupart, et mingisugusest augus olemisest ei saa saarlaste puhul rääkida. «Positiivsed asjad võtame kaasa, negatiivsed jätame maha ning läheme nüüd bussisõitu nautima. Kaks tiitlit on [tänavu] veel välja mängimata, seal näitame ennast,» lubas ta. 

Mäng on järelvaadatav:

Enne mängu:

Nii Saaremaa kui ka Horodoki Epicentr-Podolyany pääsesid avaringist edasi tänu vastase loobumisele. Kui saarlased pidanuks esiti pallima Šveitsi klubi Lausanne'iga, siis ukrainlastele tõi fortuuna vastu Belgradi Partizani (Serbia). Ent mõlemad nimetatud võistkonnad loobusid koroonapandeemia tõttu eurosarjas osalemisest. 

Saaremaa ja Horodoki paari võitja kohtub seal samas mullis peetavas veerandfinaalis kas Praha Lvõviga (Tšehhi), kes alistas 3:1 Lissaboni Sportingu (Portugal).

Saaremaa reisis Ukrainasse bussiga, mis tuli küll Läti–Leedu piiril tehniliste probleemide tõttu välja vahetada ja nii tuli meeskonnal öösel neli tundi uut bussi oodata.

Ioannis Kalmazidis.
Ioannis Kalmazidis. Foto: Tairo Lutter

Peatreener Ioannis Kalmazidis säilitas vintsutustele vaatamata positiivse meele. «Buss oli väga mugav, aga reis oli muidugi väga pikk. Pidime bussi ka poolel teel välja vahetama, aga lõpuks jõudsime ikka kohale. Bussiga oli siiski turvalisim viis siia reisida,» lausus juhendaja.

Et Saaremaa sai koduses Credit24 Meistriliigas ja karikavõistlustel kolm kaotust Tallinna Selverilt, on see mõjutanud meeskonna enesekindlust.

«Ega see meeldiv pole ja emotsioonid olid vastavad. Aga me püüame taas enesekindluse leida ja mängida oma tegelikul tasemel. Peame võitlema ja näitama, et suudame vaimselt kosuda. Ka on kõigil suur tõestamise vajadus, mis pole sugugi halb,» ütles peatreener.

Horodoki klubi on Kalmazidise sõnul jõukohane vastane. «Ukraina klubi on hästi komplekteeritud, hea rünnakuga tiim. Neil mängib rahvuskoondise sidemängija, üks nurgaründaja on 210 cm pikk, diagonaal pole väga pikk, ent mängib agressiivselt. Olen videost nelja-viit mängu vaadanud ja eeldan, et tuleb kõva madistamine.

Samas on neilgi omad nõrkused ja püüame neid ära kasutada. Eelkõige loodan neid serviga survestada ja proovime mängida võimalikult kiiret mängu, millega nad väga harjunud pole,» selgitas peatreener mänguplaani.

«Ka kaks ülejäänud meeskonda on head, Lissabon ilmselt tugevaim, nad on eurosarjas alati hästi esinenud. Võtan seda turniiri kui head väljakutset meie meeskonnale,» sõbas Kalmazidis lõpetuseks.

Nii kaheksandik- ja veerandfinaalides selgub võitja ühe mänguga. Saaremaa ja Horodoki kohtumine algab 8. detsembril kell 19.00.

Pärnu mull lükkus veerbruari

Vastaste loobumise tõttu mängudeta CEV Challenge Cupis koguni veerandfinaali jõudnud Pärnu Võrkpalliklubi «mull» lükkus veebruari. Nende vastane tuleb paarist Ankara Ziraat Bankasi (Türgi) ja Nicosia Omonia (Küpros).

Naiste koondise mängija Liis Kullerkann ja peatreener Lorenzo Micelli ning Le Cannet´ Volero (Prantsusmaa) loobusid koroonaviiruse leviku tõttu osalemast CEV Cupi «mullis» 8.-9. detsembril Horvaatias Zagrebis. Le Cannet´ vastaseks 1/16-finaalis olnuks Saraatovi Proton (Venemaa).

Samuti vastase loobumise tõttu avaringist edasi pääsenud Kristiine Miilen ja Nancy Vandoeuvre (Prantsusmaa) kohtuvad Challenge Cupi kaheksandikfinaalis Gran Canariaga (Hispaania). Turniir toimub Las Palmases 15.-17. detsembril.

Sel nädalal alustab Meistrite liigas oma teekond rahvusmeeskonna peatreener Cédric Enard (Berliini Recycling Volley). Berliini meeskond mängib Ljubljana ACH Volley (Sloveenia), Kaasani Zeniidi (Venemaa) ja Jastrzębski Węgieliga (Poola) C-alagrupis.

Esimene turniir toimub Berliinis 8.-10. detsembril ja teine 9.-11. veebruaril Kaasanis. Homme kell 18.00 kohtub Berliin ACH Volleyga, kolmapäeval kell 20.30 Zeniidiga ja neljapäeval kell 20.30 Wegieliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles