Jordani mänguvorm vahetas rekordsumma eest omanikku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Michael Jordan
Michael Jordan Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Legendaarse korvpalluri Michael Jordani mänguvorm leidis USAs oksjonil 320 000 dollari eest uue omaniku.

Tegemist on täpselt selle mängusärgiga, mida legendaarne korvpallur kandis, kui ta sõlmis oma esimese NBA lepingu Chicago Bullsiga 1984. aasta septembris. Varasemalt pole ühegi sportlase mängusärgi eest nõnda suurt summat oktsjonil välja käidud.

Michael Jordani kunagine mänguvorm.
Michael Jordani kunagine mänguvorm. Foto: ROBYN BECK/AFP

Varasemat rekordit hoidis samuti Jordani mänguvorm, mida mees kandis 1997/98 hooaja idakonverentsis finaalis. See müüdi tänavu suvel 288 000 dollari eest.

57-aastast Jordanit peetakse läbi aegade parimaks korvpalluriks. Ta võitis oma karjääri jooksul Chicago Bullsiga kuus NBA meistritiitlit ja nimetati nendes finaalides iga kord parimaks mängumeheks. Põhihooajal võitis ta viis parima mängija trofeed ning kuulus 14 korda tähtede mängu koosseisu. USA korvpallikoondisega võitis ta kaks kuldmedalit, millest teine läheb ajalukku, kuna 1992. aastal Barcelonasse tuli USA unistuste meeskonnaga.

Sel suvel on USAs toimunud mitmeid oksjoneid, kus mitmete korvpallurite hinnalised esemed inimestele müüki paisatud. Näiteks müüdi varalahkunud Kobe Bryanti viimase kohtumise korvpalliplatsi tükk maha 608 000 dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles