Tartu Ülikool alistas leegionäri võimsa kaksikduubli toel Tallinna Kalevi

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits vs. Tallinna Kalev/TLÜ.
Tartu Ülikool Maks & Moorits vs. Tallinna Kalev/TLÜ. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustas oma detsembrikuu ainsas Paf Eesti-Läti liiga kodumängus Tallinna Kalev/TLÜ-d. Võitlusliku ja lõpuni põneva mängu võitsid tartlased 79:73.

Neli kaugviset tabanud mängujuht Charles Barton sai Tartu parimana kirja 19 punkti ja andis neli korvisöötu. Tomas Balciunase arvele kogunes 17 punkti ja 17 lauapalli. Hendrik Eelmäe lisas 14 ja Robin Kivi 11 punkti.

Üleplatsimees oli aga Kalevi mängija Brandis Raley-Ross 29 punkti, 7 lauapalli ja 5 korvisööduga. Mario Paiste ja Ron Pehka lisasid mõlemad 10 punkti.

Tartu Ülikool peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul oli see emotsiooni mõttes väga vajalik võit. «Hea, et võit tuli, aga lõppu me nii põnevaks teha küll ei plaaninud. Selle oleks võinud kindlamalt ära lahendada. Saime mingil hetkel kaitses hea surve peale ja lauapallid kontrolli alla. Aga sama hästi kui edu saavutasime, siis lasime lõpuminutitel seda ka pisut käest ära,» sõnas Kandimaa.

«Emotsiooni mõttes oli see väga vajalik võit. Kaks viimast mängu on meil olnud rasked. Hea, et täna sai Charles Barton ka enesekindlust juurde ja kahju, et tal vead nii kiiresti täis said. Selle, mis me lõpus kippusime maha mängima, aitas õnneks Tomas Balciunas oma ründelaua võitlusega tagasi,» lisas Kandimaa.

Tartu Ülikoolil on nüüd Paf Eesti-Läti liiga tabelis kirjas viis võitu ja kuus kaotust ning sellega asutakse Eesti võistkondade seas neljandal kohal. Tallinna Kalev/TLÜ on kahe võidu ja 11 kaotusega seitsmendal real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles