BLOGI ⟩ Artti Aigrol jäi lennumäe MMil Eesti rekordist 6 meetrit puudu (1)

Postimees Sport
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Sloveenias Planicas peetud lennumäe MMil hüppas Artti Aigro oma parima tulemuse 207 m tänases viimases voorus, Kaarel Nurmsalu nimele kuuluvast Eesti rekordist jäi kuus meetrit vajaka. Nelja hüppe kokkuvõttes pälvis ta 25. koha. Põnevas heitluses krooniti maailmameistriks sakslane Karl Geiger. Postimees vahendas mõõduvõttu otseblogis.

Enne finaali:

Esimesel võistluspäeval näitas Aigro 200,5 ja 196,5 meetrist õhulendu, millega hoiab laupäeva eel 28. kohta. Pärast kaht vooru on liider sakslane Karl Geiger, kes lendas 241 ja 223,5 meetrit.

Enne võistlust:

Lennumäe MMi stardinimekiri oli tänavu üllatavalt lühike. Kui tavapäraselt osaleb kvalfikatsioonis Enam kui 60 meest, siis täna oli stardis ainult 47, kellest 40 pääsesid lõppvõistlusele.

22. mehena hüppetornist alla tulnud Aigro lendas 211 meetrit ning tolleks hetkeks edestas ta 17 sportlast ning võis rahumeeli hingata, sest koht täna peetaval lõppvõistlusel oli tagatud. Pikimat lendu näitas austerlane Michael Hayboeck, kes maandus suisa 242,5 meetri peal, kuid esikohta see kvalifikatsioonis ei andnud, sest selle noppis 225,5 meetri peal paremini maandunud sakslane Markus Eisenbichler.

Võistlus on Aigro jaoks kindlasti oluline, sest ühe eesmärgina seadis ta tänavu Eesti rekordi enda nimele ka ametlikult kirjutamise.  Ametlikult kuulub see Kaarel Nurmsalule, kes lendas 2017. aastal Planica lennumäel 213 meetrit, kuid tegelikkuses on Maarjamaa pikima õhulennu eest hoolitsenud just nimelt Aigro. Seda 2019. aasta märtsis, kui ta kandus Planica lennumäe treeninghüppel 228 meetri kaugusele. Ent, kuna tegemist oli treeninghüppena, ei saa seda Eesti rekordiks pidada.

Aigro rääkis nädala alguses Postimehele, et läks võistlustele hea enesetundega. Ta on püsinud terve ning vigastusi vältinud. «Loodetavasti püsib ka vorm hea,» avaldas ta lootusrikkalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles