Tasub eestlastel karta? Sotši olümpia dopinguproovidele tehakse kordusanalüüsid (1)

Postimees Sport
Copy
Algo Kärp (vasaku) ja Karel Tammjärv 2014. aastal Sotši taliolümpiamängude meeste murdmaasuusatamise 4x10 km teatesõidus.
Algo Kärp (vasaku) ja Karel Tammjärv 2014. aastal Sotši taliolümpiamängude meeste murdmaasuusatamise 4x10 km teatesõidus. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline testimisagentuur (ITA) teatas, et on lõpetanud Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) palvel toimunud 2012. aasta Londoni olümpiamängude dopinguproovide kordusanalüüsimise. Nüüd võetakse ette 2014. aasta Sotši taliolümpial antud testid.

Aastatega on tehnika arenenud ning nii on dopinguküttidel hõlpsam avastada minevikus varjatuks jäänud valemängurid. Just seepärast ongi ITA võtnud ette möödunud olümpiamängudel antud dopinguproovide kordusanalüüsimise.

«Pärast Sotši mängudel toimunud dopinguproovidega manipuleerimist on ROK juba 2016. aastal uurinud sadade Venemaa sportlaste testitulemusi. ITA laiendab uurimist kõikide riikide koondistele ja distsipliinidele, mis mängudel kavas olid. Kordusanalüüsimisele läheb üle poolte esmastest dopinguproovidest,» teatas ITA oma koduleheküljel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles