Otepääl elas tippsuusatajatele kaasa 10 000 inimest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui laupäeval kogunes sprindidistantse jälgima arvestatav hulk publikut, siis eilsete tavadistantside ajal leidis tee Tehvandi staadionile vaid käputäis inimesi.
Kui laupäeval kogunes sprindidistantse jälgima arvestatav hulk publikut, siis eilsete tavadistantside ajal leidis tee Tehvandi staadionile vaid käputäis inimesi. Foto: Raigo Pajula

Nädalavahetusel vallutas Eesti talvepealinna suusatamine. Tehvandi Spordikeskuse radadel peeti Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises, mis tõi kokku ligi 10 000 spordisõpra.

FISi võistluste direktori Jürg Capoli sõnul on tal hea meel, et eestlased leidsid tee Otepääle, et jälgida põnevaid võistluseid. «Maailmakarika etapi organisatoorne pool oli kõrgel tasemel ning lisaks viidi nädalavahetusel läbi mitmeid toredaid meelelahutuslikke sündmusi nagu näiteks harrastajate võistlus,» kiidab Capol.

Otepää MK korralduskomitee esimees Jaak Mae on samuti rahul. «Üldjoontes kõik laabus ja väiksemad probleemid leidsid kiiresti lahenduse. Olen tagasisidet küsinud nii sportlaste, nende esindajate kui ka rahvusvahelise suusaliidu ametnike käest ning see on positiivne,« räägib Mae. Lisaks avaldab ta suurt tänu kõigile korraldusega seotud inimestele, sponsoritele ja toetajatele: «Sadade inimeste ühine panus muutis selle suursündmuse võimalikuks».

Kokku osales talvisel tippvõistlusel 182 sportlast ja 176 tiimiliiget 21 riigist. Korralduslikust küljest oli sündmusega seotud ligi 1200 inimest.

Otepää MK-etapi sportliku sära eest hoolitsesid eelkõige Dario Cologna Šveitsist ja Justyna Kowalczyk Poolast. Mõlemad said hakkama kuldse duubliga võites nii laupäevase sprindi kui ka pühapäevase distantsivõistluse. Varem ei ole Tehvandi Spordikeskuse radadel see kellelegi jõukohane olnud.

Eestlastest hoolitses parima tulemuse eest Peeter Kümmel, kes lõpetas sprindivõistluse 13. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles