Eesti suusatajad jäid hoolimata paljude tippude puudumisest veerandfinaali ukse taha

Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Henri Roos

Davosis peetakse sel nädalavahetusel murdmaasuusatamise hooaja teine MK-etapp. Täna peetud sprindivõistlusel piirdusid Marko Kilp ja Martin Himma kvalifikatsiooniga.

Ilma norralaste, rootslaste ja soomlasteta toimuva võistluse ajasõidus näitas parimat minekut prantslane Lucas Chanavat. Tema järel oli 2017. aasta sprindi maailmameister, itaallane Federico Pellegrino (+1,70). Kolmanda aja sõitis välja kodupubliku ees võistelnud Janik Riebli (+3,62).

Eestlased veerandfinaalidesse ehk 30 parema sekka ei mahtunud. Meie parim oli Himma, kes sai 44. koha (+8,35). Ruka MK-etapil veerandfinaali jõudnud, kuid seal suusakepi murdnud Kilbi laeks jäi seekord 47. koht (+8,59).

Eelsõitude kiireim, Pellegrino oli ka kogu võistluse valitseja. Finaalis edestas ta lähimat konkurenti Aleksander Bolšunovi 2,13 ja Andrew Young'i 3,63 sekundiga. 

Naiste võistlus oli seevastu väga tihe. Esinelik mahtus 0,53 sekundi sisse. Esikoha teenis üllataja Rosie Brennan, kellele järgnesid Anamarija Lampič (+0,28) ja Natalja Neprajeva (+0,49).

Norra, Rootsi ja Soome koondised otsustasid Šveitsi mitte reisida, kuna ei näe MM-hooajal mõtet oma tervisega riskeerida. Ruka MK-etapp näitas, et murdmaa MK-sarjas ei suhtu kõik koroonaviirusesse täie tõsidusega.

Norra meedia teatel nende koondis enne MMi MK-sarjas ei võistlegi. Soome ja Rootsi koondisest on tulnud signaal, et võib-olla naasevad nad karussellile 1. jaanuaril algavaks Tour de Skiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles