Bö oli viimases tiirus närviline ja teatesõidu võitis Rootsi, Eesti jõudis finišisse viimasena (1)

Postimees Sport
Copy
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Jarek Jõepera

Hochfilzenis toimunud hooaja kolmandal laskesuusatamise MK-etapil oli viimasel võistluspäeval kavas kaks distsipliini. Meeste 4x7,5km teatesõidu võitis Rootsi, naiste jälitussõidu esimeseks tõusis norralanna Marte Olsbu Röiseland.

Põnevas teatesõidus läks närviliseks viimases lasketiirus, kuhu saabusid koos Johannes Thignes Bö (Norra) ja Sebastien Samuelsson (Rootsi). Mõlemad mehed eksisid kahel lasul ning varupadruneid kasutades tõstis Bö laskekiirust, kuid üks märk jäi tal siiski üles. Samuelsson lasi lõpuks kõik märgid alla ning sai viimasele ringile minna 16,6 sekundilise edumaaga.

Sellest ka piisas, sest Rootsi edu teisena lõpetanud Norra ees oli finišis 5,7 sekundit. Kokku kasutasid rootslased kaheksat varupadrunit, norrakad aga 11, lisaks käidi ka ühel trahviringil. Kolmandana lõpetas Saksamaa (0+7). Esikuuikusse mahtusid veel Venemaa (1+9), Tšehhi (0+6) ja Prantsusmaa (3+12).

Foto: biathlonresults.com

Eesti teatemeeskond koosseisus Rene Zahkna, Kalev Ermits, Kristo Siimer ja Raido Ränkel lõpetas 21. kohaga. Zahkna käis ühel trahviringil ning andis vahetuse üle 22. kohal (+1.15,0). Ermitsa lasketäpsus oli aga katastroofiline, sest kahe tiiru peale kasutas ta kuus varupadrunit ning käis kolmel trahviringil. Vahetuse andis ta üle 22. (+3.28,8). Südikalt esinesid Siimer ja Ränkel. Neist esimene kasutas vaid kahte varupadrunit ja andis ankrumehele vahetuse üle 22. kohal (+5.21,8). Ränkel läbis esimese tiiru puhaste paberitega, kuid viimases tiirus tuli siiski läbida üks trahviring. Võitnud Rootsile kaotati finišis 7.16,6.

Naiste jälitussõidu võitis laupäevase sprindi neljandana lõpetanud Marte Olsbu Röiseland. Kahel trahviringil käinud norralanna jaoks oli tegemist hooaja esimese ja karjääri kaheksanda etapivõiduga. Teise koha sai sprindi võitnud ja jälitussõidus tiirudes täpne olnud valgevenelanna Dzinara Alimbekava (+13,9), poodiumi viimase koha hõivas kolm trahviringi teinud prantslanna Julia Simon (+17,8). Eestlannad jälitussõidus rajale ei pääsenud.

Foto: biathlonresults.com

2020. aastal sõidetakse laskesuusatamise MK-sarjas veel üks etapp, mis toimub samuti Austrias Hochfilzenis. Algust tehakse neljapäeval kui kavas on meeste 10km sprint. Reedel sõidetakse naiste sprint ning sellele järgnevad nädalavahetusel jälitussõidud ja ühisstardist sõidud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles