Arsenali mängija haaras vastasel kõrist, Londoni klubi sai hooaja seitsmenda kaotuse (1)

Postimees Sport
Copy
Granit Xhaka (paremal) haaras kohtumises Ashley Westwoodi kõrist ja teenis punase kaardi.
Granit Xhaka (paremal) haaras kohtumises Ashley Westwoodi kõrist ja teenis punase kaardi. Foto: Laurence Griffiths / POOL/EPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalli meistrivõistlustel oli pühapäeval kavas viis kohtumist. Kõige enam furoori tekitas Londoni Arsenali kaotus Burnleyle.

57. minutil jäi Arsenal väljakul vähemusse, kui šveitslane Granit Xhaka haaras Burnley mängijal Ashley Westwoodil kõrist ja teenis punase kaardi. Tegemist oli jõhkra ebasportliku veaga.

14 minutit hiljem oli oht, et Arsenal jätkab väljakul üheksakesi, kui Mohamed Elneny tõmbas karistusalas maha James Tarkowski. VARi vaadanud kohtunik aga Elnenyt minema ei saatnud.

73. minutil löödi kohtumise ainus värav ning otsustava tabamuse andis pallile oma karistusalas viibinud Pierre-Emerick Aubameyang ning lõi omavärava.

Arsenal on tabelis alles 15. kohal, kaks võitu saanud Burnley tõusis 17. positsioonile.

Tabeli teine Liverpool lähedal valusale kaotusele, kui võõral väljakul oldi veel tosin minutit enne kohtumise lõppu Fulhami vastu 0:1 kaotusseisus.

Fulham alustas kohtumist agressiivselt. Kuigi palli valdas avapoolajal 71% ajast Liverpool, suutis Fulham sooritada rohkem pealelööke. 25. minutil jõuti sihile, kui värava lõi Bobby Reid.

Fulhami värava lõi Bobby Decordova-Reid (vasakul).
Fulhami värava lõi Bobby Decordova-Reid (vasakul). Foto: Matt Dunham/PA/Scanpix

Seejärel võttis aga Liverpool initsiatiivi enda kätte, Fulham oli sunnitud kaitsesse ning teise poolaja lõpus jõuti ka sihile. Karistuslöögi järgses olukorras mängis Aboubakar Kamara käega ning sellele järgnes penalti, mille realiseeris 79. minutil Mo Salah.

Üleminutitel proovis Liverpool meeleheitlikult lüüa võiduväravat, kuid ei saanud sellega hakkama. Tegemist oli Liverpooli neljanda viigiga sel hooajal ning tabeliliidri Tottenhamiga on kogutud sama palju punkte ehk 25.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Teised pühapäeval toimunud kohtumised:

Southampton - Sheffield United 3:0

Crystal Palace - Tottenham 1:1

Leicester - Brighton 3:0

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles