Aastaid välismaal tiirelnud koondislane naaseb kodumaale ja proovib kätt ka treeneriametis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ats Purje Eesti koondise särgis.
Ats Purje Eesti koondise särgis. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Kalevi jalgpalliklubi andis kodulehel teada, et nendega liitub viimased aastad Soomes pallinud Ats Purje. Paraleelselt hakkab 35-aastane ründaja tööle ka U21 võistkonna peatreenerina. 

Klubi spordidirektor Joel Lindpere: «Minul ja Ragnaril [Klavan, klubi president] on väga hea meel, et meie klubi saab sellise kaliibriga inimese oma tiimi. Me näeme, et Ats sobib meie klubisse ideaalselt. Tema pikaajaline kogemus nii mängija kui ka juba treenerina saab olema meie klubi jaoks väärtuslik täiendus. Teades ja tundes Atsi, oleme kindlad, et tema isiksus on noortele suureks eeskujuks ja abiks.»

Purje ise sõnas liitumise kohta: «Olen karjääris jõudnud sellisse staadiumisse, kus tahtsin ühendada mängimise ja treeneritöö. Soomes alustasin kaks aastat tagasi KuPs’i noortetiimi juures treeneritööd ning mul on alati olnud eesmärgiks ka tulevikus seda tööd teha. Tahan mängijakarjääri jätkata  nii pikalt, kui tervis lubab ja meie eesmärgiks on järgmisel hooajal meeskonnaga tõusta tagasi Premium liigasse.»

35-aastane Purje pühkis kodumaa tolmu esimest korda jalge alt 2007. aastal, kui liitus Turu Interiga. Nendega tuli ta aasta hiljem ka Soome meistriks. Seejärel pallis ta mõned aastad Kreekas ja Küprosel, kuniks taas meie põhjanaabrite juures maandus: sedapuhku Kuopio Palloseuro (KuPS) ridades. 

Vaid korraks, hooaegadel 2015–16, kiikas ta kodumaale, kui esindas Nõmme Kaljut. Viimased neli aastat pallis ta taas Soome kõrgliigas KuPSi ridades, tulles 2017. aastal hõbedale, 2018. aastal pronksile, 2019. aasta meistriks ning tänavu taas pronksile. 

Eesti koondist on Purje aastate jooksul esindanud 69 mängus ning löönud ka 10 väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles