Norralased võtsid Hochfilzenis nelikvõidu, Ermits pääses jälitussõitu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid Foto: Instagram/@sturlal

Laskesuusatajad jagavad teist nädalat järjest MK-sarja punkte Austrias. Hochfilzeni sprinti domineerisid norralased, kes noppisid koguni neli paremat positsiooni.

10 km distantsil jäi teistele alistamatuks 23-aastane Sturla Holm Lægreid, kes tegutses kiirelt nii lasketiirus kui ka suusarajal. Puhta laskmisega edestas ta finišis lähimat konkurenti 7,9 sekundiga. Poodiumile mahtusid ainult norralased, sest teise koha hõivas möödunud nädalal sprindivõistluse võitnud Johannas Dale ja kolmandaks jäi kaks möödalasku teinud Johannes Thingnes Bö, kaotust võitjale 19,9 sekundit.

Esikolmiku järel leiab jälle ühe norralase, sest neljandaks jäi ühe möödalasuga Vetle Sjastad Christiansen. Tal oli kaotus meeskonnakaaslasele 42,5 sekundit. Esikuusikusse mahtusid veel rootslane Sebastian Samuelsson (1, +44,9) ja ukrainlane Dmõtro Pidrutšnõi (0, +51,3).

Eestlastest pääses ainsana jälitussõitu Kalev Ermits, kes tegi lamadestiirus ühe eksimuse ning kaotas sellega võitjale 2.13,0. 108 sportlase konkurentsis andis see 48. koha. MK-punktist jäi lahutama 6,6 sekundit. Samuti ühe möödalasu teinud Raido Ränkel teenis 65. koha ning Kristo Siimer kahe eksmimusega 91. koha.

Meeste jälitussõit peetakse juba laupäeval. Homme toimub Hochfilzenis naiste sprint, kus on stardis ka neli eestlannat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles