BLOGI Suusarajal taas kõvasti kohti ära andnud Ilves lõpetas ikkagi punktidel

Postimees Sport
Copy
Kahevõistleja Kristjan Ilves.
Kahevõistleja Kristjan Ilves. Foto: Kimmo Brandt/Epa

Kahevõistlejad lõpetasid Ramsaus kolme nädala pikkuse võistluspausi. Võistlustules oli ka Kristjan Ilves, kel jäi sellest nädalavahetusest MK-sarjas näppude vahele 32. ja 29. koht. Nädalavahetuse kokkuvõtet ning mõlema päeva tähtsamaid sündmusi saab lugeda allpool asuvas blogiaknas. 

Laupäevane võistlus:

Ilves kandus hüppemäel 90 meetri kaugusele, mis koos tuule- ja stiilipunktidega andis 119,4 punkti. Hüppevõistluse võitis Jarl Magnus Riiber (94,5 m ja 132,9 p), Ilvese tulemus osutus 12. koha vääriliseks ning suusarajale pääses ta liidrist 54 sekundit hiljem.

Suusarajal oli Riiber kuni finišisirgeni kinni esikohas, kuid Vinzenz Geiger suutis lõpukiirendusega ennast norralasest mööda pressida. Riiberile lõpuks teine koht (+0,5), kolmas oli austerlane Lukas Greiderer (+1,3). Ilves pudenes suusarajal kõvasti tahapoole ning tuli lõpuks üle finišijoone 32na (+1.45,1).

Kahevõistluse paremusjärjestus.
Kahevõistluse paremusjärjestus. Foto: Kuvatõmmis

Pühapäevane võistlus:

Ilves kandus hüppemäel 91,5 meetri kaugusele, mis koos tuule- ja stiilipunktidega andis 122,9 punkti. Hüppevõistluse võitis taas Jarl Magnus Riiber (98 m, 131,1 p), Ilvese tulemus osutus 11. koha vääriliseks ning suusarajale pääses ta liidrist 33 sekundit hiljem. 

10 km murdmaarajal pidasid taas tulise duelli maha Riiber ja Vinzenz Geiger ning sarnaselt laupäevaga võidutses sakslane. Riiber kaotas talle 0,2 sekundiga, kolmas oli Fabian Riessle (+5,0). Ilves andis taas suusarajal kõvasti kohti ära, kuid enne punktikohalt välja kukkumist tuli siiski päästev finišijoon vastu. Eestlane lõpetas 29ndana (+1.53,6).

Kahevõistluse esikümme.
Kahevõistluse esikümme. Foto: Kuvatõmmis

Nädalavahetuse blogi:

Enne võistlust:

Novembri lõpus Rukal hooaega pauguga alustanud ja kaks viiendat kohta teeninud Ilves pidi järgmist võimalust üsna kaua ootama. MK-sarja paus venis üsna pikaks, sest detsembri esimesse nädalavahetusse planeeritud Lillehammeri etapp jäi ära. 

Vahepeal hoidis meie mees kätt soojas Norra meistrivõistlusel, kus ta oli samuti korralikus hoos. Hüppemäel näitas Ilves kolmandat õhulendu, korra jäi positsioon samaks, teisel puhul tuli leppida neljanda kohaga. 

Ramsaus hüpatakse kahel päeval 98 meetri mäelt, suusarajal läbitakse 10 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles