Tuuli Tomingas pääses kindlalt jälitussõitu ja teenis kamaluga MK-sarja punkte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas on tänavu eestlannadest parimat minekut näidanud.
Tuuli Tomingas on tänavu eestlannadest parimat minekut näidanud. Foto: MARKKU ULANDER/AFP

Laskesuusatajad jagavad teist nädalat järjest MK-sarja punkte Austrias. Hochfilzenis sõidetakse juba hooaja neljas sprint ning just see distants on seni Eesti laskesuusatamisele kõige rohkem rõõmu pakkunud. Ka täna oli hea päev Tuuli Tomingal, kes ühe eksimusega 16. koha teenis.

Naiste sprindivõistlust domineerisid norralannad. Sarnaselt eilsele meeste sõidule hõivati poodiumil kõik kohad. Esikoha võttis suusarajal meeletut tempot näidanud Tiril Eckhoff, kes tegi lasketiirus küll ühe eksimuse, kuid edestas sellele vaatamata puhtalt lasknud võistkonnakaaslast Ingrid Landmark Tandrevoldi 7,6 sekundiga. Poodiumi madalaimale astmele seisis Marte Olsbu Röiseland, kes sarnaselt Eckhoffile tegi lasketiirus ühe eksimuse.

Esikuuikusse mahtusid veel sakslanna Franziska Preuss ja rootslannast õed Öbrgid. Viies koht kuulus Elvirale ja kuues vanemale õele Hannale.

Tubli võistluse tegi ka Tuuli Tomingas, kes pääses sel hooajal teist korda TOP 20sse. Lamadestiirus ühe eksimuse teinud eestlanna oli finišis 16. ja pääses sellega kindlalt ka homsesse jälitussõitu. MK-sarja kokkuvõttes hoiab Tomingas nüüd 32. kohta, olles seni kogunud 76 punkti, millest 25 tulid tänaselt võistluselt.

Eduka jälitussõidu korral avaneb Tomingal võimalus võistelda ka pühapäevases ühisstardis, kuhu pääsevad MK-sarja parimale 25 naisele lisaks veel viis Hochfilzeni teisel MK-etapi viis parimat sportlast. Hetkel on Tomingas selles arvestuses kolmandal kohal.

Tomingas oli ka ainus, kes eestlannadest homsesse jälitussõitu pääses. Hooaja parima sõidu teinud Kadri Lehtla oli täna 66., Regina Oja pidi leppima 72. ja Johanna Talihärm 98. kohaga.

Enne võistlust:

Tänaseks on laskesuustamise MK-sarjas peetud juba kolm osavõistlust ning kõikides selgitatud paremad ka sprindidistantsil. Kaks viimast pole eestlannadele loodetult läinud, sest parimaks on jäänud Johanna Talihärma 38. koht. Möödunud nädalal jäädi sootuks 60 parema seast välja ja seega jälitussõidu kohata.

Hooaja esimene sprint Kontiolahtis pakkus seevastu rohkelt emotsioone. Tuuli Tomingas tegi karjääri parima etteaste, kui suutis puhta laskmisega saavutada seitsmenda koha.

Teiste eestlannade minek sel hooajal on olnud kahvatum. Regina Oja parimaks on jäänud Kontiolahti sprintides teenitud 67. kohad ja täna neljanda eestlannana rajale minev Kadri Lehtla on pidanud parimal juhul leppima 83. kohaga Kontiolahti individuaaldistantsil.

Tänavusel hooajal on parimat minekut sprintides näidanud rootslanna Hanna Öberg, kes võidutses mõlemis Kontiolahtis peetud võistlusel. Eelmisel nädalal näitas ennast parimast küljest valgevenelanna Dzinara Alimbekava, kes noppis karjääri esimese etapivõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles