Eesti esireket tõmbab karjäärile joone alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Raul Mee

Tennise maailma edetabelis esisaja sekka murdnud ning viimastel aastatel kindlalt Eesti meeste tennise esireketiks olnud Jürgen Zopp on otsustanud sportlaskarjääri lõpetada.

«See otsus ei tulnud üleöö, olen professionaalsel tasemel tuuritanud 13 aastat. See on päris pikk aeg ja ma arvan, et on inimlik sellest üks hetk väsida,» sõnas Zopp ERRi spordiportaalile

32-aastase Zopi karjääri parimaks edetabelikohaks jäi 71. (2012. aasta septembris) ning karjääri jooksul jõudis ta triumfeerida kolmel ATP Challenger taseme turniiril (Kaasan, Helsingi, Alpen) ja 14 ITF-i turniiril. 

Suure slämmi turniiridel jõudis ta parimal juhul kolmandasse ringi. Seda 2018. aasta Prantsusmaa lahtistel, kui alistas oma teel ka toona 14. asetus omanud ameeriklase Jack Socki. 

Oma karjääri tähtsaimaks verstapostiks peab Zopp aga just maailma esisaja sekka murdmist. «Eestis loeti peaaegu et võimatuks tulemuseks, et meesmängija võiks sinna kuuluda. Mul oli üks karjäär ja ma pigistasin sellest enda arvates välja nii palju kui võimalik. Ega me seda, kus kellegi lagi on, ei saagi lõpuni teada,» sõnas Zopp, kes lubas edaspidigi tennisega seotuks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles