Himma teenis Dresdenist MK-sarja punkte, Kilp jäi napilt veerandfinaali ukse taha

Christopher Krutto
Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Henri Roos

Eesti suusasprinterid on võistlustules Dresdeni MK-etapil. Martin Himma sõitis kvalifikatsioonis välja 17. tulemuse, kuid langes juba veerandfinaalis konkurentsist. Kokkuvõttes eestlasele 27. koht ning neli MK-sarja punkti.

21-aastane Himma näitas Dresdenis head kiirust ja kindlustas 17. kohaga kindlalt veerandfinaali koha. Tal kogunes esikoha saanud prantslasele Lucas Chavanatile kaotust 5,73 sekundit.

Neljandas veerandfinaalis rajale läinud Himma ei suutnud end finišisirgel heale löögipositsioonile võidelda ning tal tuli leppida oma sõidu viimase kohaga. Kokkuvõttes andis see talle Dresdenist 27. koha, millega kaasnevad ka neli MK-sarja punkti.

Pikalt hoidis veerandfinaali kohast kinni ka Kilp, kuid viimasena rajale tulnud leedukas Modestas Vaiciulis tuli 25. kohale ja lükkas sellega Kilbi 31. positsioonile. Eestlane kogus Chanavatile kaotust 7,32 sekundit.

Dresdenis jäi teistele alistamatuks itaallane Federico Pellegrino, kes alistas lõpuspurdis Suurbritannia sportlase Andrew Youngi. Britil oli ka veidi ebaõnne, sest finaalis purunes tema suusakepp. Poodiumile jõudis veel ka venelane Gleb Retivõhh. Siiski peab meelde tuletama, et MK-sarjas pole võistlustules Põhjamaade esindajat. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles