GALERII ⟩ Koduväljakul Pärnut üllatanud Tarvas sammus karikafinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy

Eesti korvpalli karikavõistlused on jõudnud otsustavasse faasi ning Rakveres selgitati finalistid. Kui esimeses kohtumises jõudis esikohamängu BC Kalev/Cramo, siis teisena jõudis finaali kodusaalis mängiv Rakvere Tarvas, kes alistas poolfinaalis Pärnu Sadama 83:78

Kohtumine Rakvere ja Pärnu vahel oli kogu mängu vältel väga võistluslik, kuid mõlemalt poolt näidati väga rabedat ründemängu. Pärnu haaras pärast avaveerandit punktilise eduseisu, kuid esimese poolajal hoidis initsiatiivi enam Tarvase võistkond.

See kandis ka vilja, sest poolajapausiks oli kodumeeskond 33:29 juhtima asunud.

Teisel poolajal oli Pärnu mäng täielikult kipsis ja punktid tulid väga visalt. Tarvas hõõrus selle peale ainult käsi kokku ja kasvatas edu kahekohaliseks. See kõik püsis viimase veerandi keskpaigani, kui ühtäkki tekkis Tarval võidunärv sisse.

Viis minutit jäi mängida ja Tarvase eduseis oli 70:60. Pärnu vastas sellele 9:0 spurdiga ning kõik oli jällegi lahtine. Pingelisest lõppvaatusest tuli paremini välja kodumeeskond, kes kindlamate lahendustega võidu koju jätsid.

Võitjate edukaimana viskas Devin Lee Harris 17 silma, otsustavatel hetkedel tabanud Riley Callahan Hayes lisas 15 punkti. Pärnu kasuks viskasid Lauris Blaus ja Edon Maxhuni võrdselt 16 punkti.

Karikafinaalis läheb homme Rakvere vastamisi BC Kalev/Cramoga, kes alistas oma poolifinaalis 88:71 Tallinna Kalev/TLÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles