Aasta viimased laskesuusavõistlused pakkusid närvipinget

Copy
Arnd Peiffer.
Arnd Peiffer. Foto: Oryk HAIST via www.imago-images.de/imago images/Oryk HAIST

Laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis sõideti tänavuse hooaja esimesed ühisstardist sõidud. Võidud noppisid Arnd Peiffer ja Marte Olsbu Röiseland.

Meeste seas üllatusvõidu noppinud 33-aastane Peiffer rajas oma edu täpsele laskmisele ja ei eksinud neljas lasketiirus mitte kordagi. Samasuguse saavutusega sai hakkama üheksandaks jäänud austerlane Simon Eder. Kõik teised eksisid vähemalt korra.

Viimasest lasketiirust lahkus Peiffer koos rootslase Martin Ponsiluoma, keda ta suutis lõpusprindis edestada. Kolmandaks tuli norrakas Tarjei Bö, Peifferile kogunes kaotust 9,3 sekundit. Johannes Thingnes Bö eksis täna kolmel korral ja lõpetas seetõttu alles seitsmendana, kaotades võitjale 25,9 sekundit.

MK-etapi raames lähevad täna veel rajale ka naised, kes samuti ühisstardis üksteiselt mõõtu hakkavad võtma. Ühtegi eestlannat sinna ei pääsenud ja see algab kell 15.25.

Võistluse top 10:

Foto: IBU datacenter

Naiste võistluse võitis Marte Olsbu Röiseland. 12,5 km ühisstardist sõidus oli norralanna edumaa lähima konkurendi, kaasmaalanna Tiril Eckhoffi ees oli 14 sekundit. Kolmandaks tuli itaallanna Dorothea Wierer. Kogu esikolmik käis ühel trahviringil.

Esimesena jäi poodiumilt välja tšehhitar Marketa Davidova, esikuuikusse mahtusid veel sakslanna Denise Herrmann ja rootslanna Elvira Öberg.

Eestlannad 30 ühisstarti pääsenud suusataja sekka ei mahtunud. Tuuli Tomingas oli küll varusõitjate nimekirjas, kuid jäi esimesena stardinimekirjast välja.

Foto: IBU datacenter

Käimasoleval hooajal on MK-sarjas sõidetud neli etappi, võistlused jätkuvad 4. jaanuaril Saksamaal. Oberhofis sõidetakse sarnaselt esimestele võistluspaikadele Kontolahtis ja Hochfilzenis kaks etappi järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles