HC Tallinn sai aasta viimases meistriliigamängus kuu esimese võidu

Postimees Sport
Copy
Käsipalli pall. Pilt on illustratiivne.
Käsipalli pall. Pilt on illustratiivne. Foto: Javier Soriano

Käsipalli meeste meistriliigas peeti Tallinnas, Kalevi spordihallis 2020. aasta viimane kohtumine. Detsembris seni kõigis sarjades vaid kaotusi tunnistanud Tallinn alistas kodusaalis Raasiku/Mistra tulemusega 31:22 (17:12).

Oktoobris esmakordselt liigas vastamisi olles sai Tallinn võõrsil 29:24 võidu ja HC Tallase süsteemi «vanem vend» alustas noorema vastu paremini ka Kalevi spordihallis. Kiirelt saadi 3:0 juhtima, kuid Raasiku/Mistra nõelus vahe kinni ning Rasmus Variku viskest tuli kaheksandal minutil 4:4 viik. Kolm minutit hiljem tabas Marko Slastinovski seisuks 6:6.

Siis haaras Tallinn ohjad ning tegi seitsme minutiga 7:1 vahespurdi. Hästi toimis 5-1 kaitse, mis vastase rünnaku umbe jooksutas ning rünnakul leidis mängujuht Kaspar Lees osavalt kas vasakult äärelt Marek Karu või joonelt Markus Viitkari. Viimase tabamusest sai Tallinn 18. minutil juba 13:7 ette.

Kaugemale Raasiku kodumeeskonda ei lubanud, korduvalt vähendati vahe neljale väravale, aga poolajavileks tuli Rauno Ausi viske järel 17:12. Teist pooltundi alustas Tallinn vähemuses, kuid Karu ja Enrico Anton kasvatasid vahet veelgi. Kristian Käbi raasikulaste väravasuul peatas mitu kiirrünnakut, aga teisel pool platsi oldi jätkuvalt raskustes.

Martin Nerut tabas siiski 40. minutil seisuks 21:16, enne kui Tallinn tegi veel ühe 7:1 vahespurdi. Kaks kiirrünnakut realiseeris Rauno Aus ning Viitkari väravast olid pealinlased 48. minutil 28:17 ees. Raasiku/Mistra ei andnud küll alla, ent käimasoleva hooaja punktiarvet veel avada ei suutnud.

Tallinn sai aasta viimases meistriliigamängus 31:22 võidu ja kindlustas tabelis neljandat kohta. Võitjate kasuks viskas Viitkar kuus, Aus ja Markus Oliver Mädo viis ning Karu neli väravat. Kaotajate poolel olid täpsemad Nerut kuue, Slastinovski viie ja Taavi Tibar kolme tabamusega.

Pealinnatiimi jaoks sai käsipalliaasta selle kohtumisega lõpu, Raasiku/Mistrat ootab ees mäng karikavõistluste nelja parema seas võõrsil Põlva Servitiga. Teises karikasarja poolfinaalis on vastamisi SK Tapa/N.R. Energy ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Mõlemad mängud peetakse 27. detsembril, karikafinaal ja pronksimäng kaks päeva hiljem.

Foto: Eesti käsipalliliit

Parimad väravakütid:

Vahur Oolup (Tapa) ja Hendrik Koks (Viljandi) – 64

Mathias Rebane (Serviti) – 59

Rail Ageni (Tapa) – 51

Andris Celminš (Serviti) – 43

Marten Saar (Tapa) ja Aleksander Pertelson (Viljandi) – 41

Dmõtro Jankovski (Kehra) – 39 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles