Parimaks meesjalgpalluriks valiti esmakordselt Rauno Sappinen

Postimees Sport
Copy
Rauno Sappinen (vasakul) ja Aivar Pohlak.
Rauno Sappinen (vasakul) ja Aivar Pohlak. Foto: Liisi Troska

Eesti aasta parimaks meesjalgpalluriks valiti esmakordselt Rauno Sappinen. Naisjalgpalluri auhinna teenis Eesti koondise ja Pärnu JK Vapruse mängija Kristina Bannikova

Igapäevaselt tänavuses Eesti meisterklubis FC Floras mängiv ründaja oli tänavu 26 tabamusega Premium liiga suurim väravakütt. Koondise eest käis 24-aastane mängumees väljakul seitsmel korral ja lõi neli väravat. Tänavusel hääletusel edestas ta viimasel kuuel aastal parimaks valitud Ragnar Klavanit ja Karl Jakob Heina.

Parim meesjalgpallur selgitati välja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi (EJAK) ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ringküsitluses. Nii EJAKi kui ka EJLi poolt osales küsitluses 35 inimest ehk kokku 70 hääletajat, kes nimetasid oma esikolmiku: esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti.

Hääletuse tulemused:

1. Rauno Sappinen 166 punkti (44 esikohta)

2. Ragnar Klavan 79 punkti (15)

3. Karl Jakob Hein 42 punkti (4)

4. Konstantin Vassiljev 41 punkti (3)

5. Joonas Tamm 33 punkti (3)

6. Karol Mets 18 punkti (1)

7. Märten Kuusk 16 punkti

8. Mattias Käit 11 punkti

9. Georgi Tunjov 4 punkti

10. Sergei Mošnikov 3 punkti

11.-12. Andre Frolov, Vladislav Kreida 2 punkti

13.-15. Artur Pikk, Erik Sorga, Tristan Koskor 1 punkt

Aasta naisjalgpalluri auhinna teenis Eesti koondise ja Pärnu JK Vapruse mängija Kristina Bannikova. Koondise eest tegi Bannikova sel aastal kaasa seitsmes kohtumises ning sai kirja kaks väravat. Meistriliigas tegi ta lõppenud hooajal kaasa 19 mängus ja sai kirja 6 väravat.

Hääletusel teenisid punkte ka Signy Aarna (Åland United, Soome), Berle Brant (Saku Sporting), Kairi Himanen (Saku Sporting), Karina Kork (HJK, Soome), Vlada Kubassova (Napoli CF), Mari Liis Lillemäe (Tallinna FC Flora/The University of Texas Rio Grande Valley, USA), Katrin Loo (Tallinna FC Flora), Pille Raadik (Åland United, Soome), Lisette Tammik (Santa Teresa, Hispaania), Kristiina Tullus (Tallinna FC Flora), Inna Zlidnis (Ferencváros, Ungari).

Aasta parima naisjalgpallur 2020 hääletus:

1. Kristina Bannikova 14 punkti (3 esikohta)

2. Katrin Loo 13 punkti (3)

3. Lisette Tammik 9 punkti (2)

4. Kairi Himanen 8 punkti (2)

5. Inna Zlidnis 6 punkti (1)

6. Pille Raadik 5 punkti

7. Kristiina Tullus 3 punkti

8.–9. Berle Brant, Mari Liis Lillemäe 2 punkti

10. Vlada Kubassova 2 punkti

11.–12. Karina Kork, Signy Aarna 1 punkt

Tallinna FC Flora meeskonna peatreener Jürgen Henn teenis teist aastat järjest Albert Vollrati nimelise aasta treeneri auhinna.

Henni juhendamisel teenis FC Flora teise järjestikuse meistritiitli, kui Premium liigas saadi 29 mänguga kirja 26 võitu. Ühtlasi tuldi ka karika- ja superkarika võitjaks. Head minekut näidati ka eurosarjas, kui Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiril tehti play-off ringi jõudmisega klubi ajalugu.

Eesti aasta meesjuunioriks valiti koondise väravavaht Karl Jakob Hein. 18-aastane puurivaht Karl Jakob Hein tegi tänavu debüüdi meeste koondises ja tõusis ka esikindaks, kui kaitses väravat kokku kuues kohtumises. Klubitasandil kuulub Hein Arsenali akadeemiasse ja esindab enamasti U23 meeskonda. UEFA Euroopa liiga kohtumistes on ta kuulunud ka Arsenali esindusmeeskonna koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles