Venemaa sportlasele määrati kihlveopettuse eest viieaastane võistluskeeld

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sulgpall. Foto on illustratiivne.
Sulgpall. Foto on illustratiivne. Foto: Sportfoto Zink/Dama

Rahvusvaheline Sulgpalliföderatsioon otsustas Venemaa sportlasele Nikita Hakimovile määrata kihlveopettuste eest viieaastase võistluskeelu.

Sulgpalli alaliidule laekus teave, et üks Venemaa sportlane tegeleb kihlveopettustega. Uurimisel selgus, et 2018. aastal soovitati Hakimovil Facebooki vahendusel panustada ühele meeskondlikule Euroopa meistrivõistlustel toimunud lahingule, mille saatust oli võimalik Hakimovil muuta.

Sportlane ise lükkas kõik süüdistused tagasi. Tema sõnul võttis pakkumise vastu hoopis üks tema võistkonnakaaslane, kes tema telefonis toimetas. Niivõrd jaburat lugu ei jäänud rahvusvaheline alaliit uskuma. Lisaks valetamisele keeldus Hakimov ametnikega koostööd tegemast ning püüdis ka tõendeid hävitada.

Nõnda määratigi Venemaa sportlasele viieaastane võistluskeeld, kuna ta aitas kaasa tulemuste manipuleerimisele matšides, kus ise osales. Sportlasel on võimalus rahvusvahelise alaliidu otsus kohtusse kaevata, kuid vähemalt praegu võib arvata, et ta seda ei tee.

32-aastane Hakimov on sulgpallur, kes on spetsialiseerunud paarismängule. Tänavu võitis ta Venemaa koondise koosseisus Prantsusmaal toimunud võistkondlikul EMil pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles