Tippratturid tõmmati eestlastele valu teinud dopinguskandaali

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Primož Roglič.
Primož Roglič. Foto: SCANPIX

Mullusel põhja-suusaalade MMil Seefeldis toimunud politseioperatsiooniga päevavalgele tulnud dopinguskandaali on tõmmatud kaks tippratturit: 2017. aasta eraldistardi maailmameister ja samal aastal Itaalia velotuuri Giro võitnud Tom Dumoulin ja viimasel kahel aastal Hispaania velotuuril Vueltal triumfeerinud Primož Roglič.

Saksamaa mainekas väljaanne Süddeutsche Zeitung selgitab, kuidas sattusid hollandlane Dumoulin ja sloveen Roglič operatsiooni «Aadrilaskmine» huviorbiiti. Nimelt kirjutab Zeitung, et kui uurijad näitasid ülekuulamisel neid aidanud tunnistajatele ja kahtlusalustele fotosid, lootes teada saada, kas keegi veel on seotud kurikuulsa dopinguarsti Mark Schmidti juhitud võrgustikuga, olid neil pildid ka ratturitest.

Zeitung võttis ühendust uurijatega, kes ei soovinud aga selgitada, miks näitasid nad inimestele Dumoulini ja Rogliči pilte. Sportlased ise eitavad seotust Schmidtiga ning ametivõimude teatel pole ratturid uurimisega ametlikult seotud. Samuti ütlesid atleedid, et neil pole aimugi, miks näitasid uurijad nende pilte. Zeitungi teatel oli ametivõimude kaustas 30-40 fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles